Britská formácia Kosheen sa čoskoro opäť predstaví v Bratislave. Skupina z Bristolu vystúpi v piatok 16. novembra v klube Loft!. Začiatok akcie organizátori stanovili na 21:00, Kosheen by mali svoj koncert odštartovať o 23:00. Vstupenky sa už predávajú za 12 eur.

Formácia Kosheen vznikla v roku 1998. Na scéne debutovala úspešným albumom Resist (2001), obsahujúcim single Hide U a Catch. Zlatú platňu vo Veľkej Británii skupina dosiahla aj s ďalšou štúdiovkou Kokopelli (2003). Na konte má aj album Damage (2007) a 1. októbra vydala na vlastnom labeli Kosheen Recordings novú štúdiovku Independence.

Kosheen majú za sebou už niekoľko vystúpení na Slovensku. V roku 2003 hrali na Pohode, v roku 2008 boli jedným z headlinerov akcie T-Mobile Music City v bratislavskom Parku kultúry a oddychu (PKO), o dva roky neskôr si ich fanúšikovia mohli pozrieť na tom istom mieste na Beánii architektov a tiež na festivale Topfest 2010 na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Tento rok v auguste formácia aktuálne pôsobiaca v zložení Sian Evans, Markee Substance a Darren Decoder vystúpila na košickom podujatí Music City.

Špičkový zvuk vo vynovenom klube

Bratislavský klub Loft! túto jeseň prežíva akési znovuzrodenie, keďže po dvoch rokoch od otvorenia prináša viacero zásadných noviniek. Fanúšikovia sa môžu tešiť na vynovený klub s novým svetelným parkom a najmä zvukovou technikou, ktorá bola doposiaľ jednou z najslabších stránok inak veľmi zaujímavého a štýlového klubového priestoru. Podstatne lepší hudobný zážitok z koncertov a párty by mal zabezpečiť špičkový zvuk L-Acoustics ARCS II, ktorý je podporený novým akustickým obložením.

Zdroj: SITA, Access Promotion
Foto: Tibor Šuchta - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Kosheen