Francúzske elektro-rockové duo Justice zverejnilo videoklip ku skladbe Fire. V takmer štvorminútovom klipe účinkuje okrem formácie aj americká herečka Susan Sarandon, ktorá v októbri oslávila sedemdesiatku. Vitálny vzhľad, postavu a energiu jej však môžu závidieť aj mnohé omnoho mladšie ženy.

Trojica sa vo videu spoločne vydá na cestu po púštnej ceste, pričom auto šoféruje herečka známa z filmov ako The Rocky Horror Picture Show (1975), Atlantic City (1980), Čarodejnice z Eastwicku (1987), Thelma a Louise (1991), Liek pre Lorenza (1992), Klient (1994), Mŕtvy muž prichádza (1995) či Atlas mrakov (2012). V klipe k chytľavej tanečnej skladbe s retro nádychom, o ktorého réžiu sa postaral Pascal Teixeira, vyzerá naozaj skvele, posúďte sami.


Pieseň Fire pochádza z albumu Woman (2016), ktorý parížske duo uviedlo na trh 18. novembra. Z tretej štúdiovky skupiny pochádzajú tiež single Safe and Sound, Randy a Alakazam!. Návrat po piatich rokoch sa Francúzom naozaj vydaril, viac sa o albume dočítate v našej recenzii.
 
Justice v zložení Gaspard Augé a Xavier de Rosnay zaujali v roku 2003, keď zremixovali skladbu Never Be Alone od skupiny Simian. O tri roky neskôr skladba vyšla opäť, tentoraz pod názvom We Are Your Friends a stala sa veľkým komerčným hitom. V roku 2007 vydali debutovú nahrávku (Cross), ktorá okrem iných obsahovala aj singel D.A.N.C.E. V roku 2009 formácia zremixovala pieseň Electric Feel od MGMT, za ktorú získali Grammy. Justice zremixovali počas kariéry aj skladby od Lennyho Kravitza, Klaxons či U2. V roku 2011 uviedli na trh štúdiovku Audio, Video, Disco.

Prečítajte si: Justice po piatich rokoch ticha ponúkajú nevšedný zážitok

Album Woman na Deezeri:



Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Pitchfork.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Justice