O Pavlovi Haberovi a skupine Team je známe, že na festivaloch hrávajú len výnimočne. Potvrdzujú to aj tento rok, keď v lete odohrajú jediný festivalový koncert - po piatich rokoch opäť na najväčšom slovenskom rockovom festivale Topfest 2014.

"Sme poctení, že to bude práve na Topfeste a že túto príjemnú správu môžeme zvestovať už na začiatku nového roku," uviedol Dušan Drobný z organizačného tímu festivalu, ktorého 11. ročník sa uskutoční od 26. do 28. júna na letisku v Piešťanoch. Pri tejto príležitosti si šéf festivalu zaspomínal aj na rok 2009, kedy sa populárna domáca formácia predstavila na rovnakom pódiu ako vtedajší headliner Limp Bizkit.

"Hoci piesne, ktoré nezameniteľne interpretuje Paľo Habera, pozná skôr stredná generácia, boli sme nesmierne prekvapení, ako ľudia na koncerte Teamu žili a väčšinu skladieb odspievali aj mladšie ročníky. Dodnes ide o jeden z najlepších koncertov, aké sme na našom festivale zažili. Aj preto sme skupinu oslovili opäť, sme veľmi radi, že pozvanie prijali," doplnil Drobný. Skupina, ktorá je na scéne už vyše 30 rokov vystúpi v piatok (27.6.) v atraktívnom čase na hlavnom pódiu.

Team na Topfeste 2009 Zdroj: Martina ChrienováTeam na Topfeste 2009

Ako prvého z headlinerov tohtoročného Topfestu ohlásili organizátori ešte vlani americkú rockovú formáciu Thirty Seconds to Mars. Na festivale vystúpi aj švédske metalové zoskupenie Sabaton, české skupiny Kabát a Mandrage. Okrem Teamu sú ďalšími domácimi potvrdenými interpretmi Horkýže Slíže, Zóna A, Desmod, Heľenine oči a Zuzana Smatanová, pričom viacero ďalších mien ešte pribudne.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu.

Foto: Pavol Karell (titulná fotografia), Martina Chrienová (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Team