Slovenský producent, skladateľ, zvukár a tvorca elektronickej hudby Peter Turay vydáva singel s mladým sólovým bubeníkom Lucasom Perným. Ich spolupráca vznikla počas nahrávania Lucasovho sólového albumu The Rondel, ku ktorému je singel s prvkami dubstepu a experimentálnej hudby akýmsi predkrmom.

Lucas Perny je slovenský avantgardný bubeník, ktorý má na konte napríklad sólový album Psychedelic Springland (2011) či spoluprácu Miloslavom Kollárom, ktorej výsledkom je pozoruhodná nahrávka Astral Gate (2012). Peter Turay spolupracoval na rozličných projektoch ako napríklad soundtrack k filmu Tango s komármi, produkcia a mastering albumov interpretov ako Marek Piaček, Toni Granko, Pozoň Sentimental, Ali ibn Rachid alebo výberové CD rapovej skupiny Luza.

Singel s názvom Afternoon Connection spája prvky živého hrania na bicích nástrojoch s elektronickou hudbou, ktorá je symbolicky popretkávaná hovoreným slovom. Okrem tejto vyše 10-minútovej kompozície s Turayom spolupracoval Perny na novom albume The Rondel s ďalšími hudobníkmi ako Jojo Blue, Miloslav Kollár, Henry, Vladislav Žemba, Lucasov otec Milan Perný a Julo Fujak. Zaujímavosťou je, že okrem bicích nahral Lucas Perny na svojej novinke aj klávesy.

Pozoruhodný je aj obal albumu, ktorý tvorí motív pravekej, neolitickej stavby, tzv. rondelu. Jeho autorom je Martin "HdChe" Vacho. Posolstvom nového albumu je návrat k pôvodnému zmyslu hudby, ktorý spočíva v jej tranzovom účinku na ľudské vedomie. Viac sa o nahrávke a tvorbre Lucasa Perneho dočítate na stránke www.railman.szm.com.

 
Informácie a vizuály pre Hudba.sk poskytol Lucas Perny.

Súvisiaci interpreti: Lucas Perny