Frontman anglickej indierockovej skupiny Bloc Party Kele Okereke uviedol, že po odchode bubeníka Matta Tonga a basgitaristu Gordona Moakesa prijali do kapely nových členov, ktorí sa podieľajú aj na pripravovanej piatej štúdiovke. Mená nových hudobníkov však zatiaľ neprezradil.

"Viem, aké bude nové zloženie kapely, ale nemyslím si, že o tom môžem teraz hovoriť, pretože všetko sa momentálne finalizuje. Sme však kapela a sme lepší, než sme kedy boli. Veľmi sa teším na to, keď to budeme môcť dokázať," vyhlásil Okereke v rozhovore pre austrálske rádio Triple J.

Bloc Party vznikli v roku 1999 v Londýne a debutovali albumom Silent Alarm (2005) obsahujúcim hity ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritikov i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a skupina zaň získala aj nomináciu na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons. Nasledovali nahrávky A Weekend In The City (2007) a Intimacy (2008).

Po skončení turné k druhej menovanej ohlásila skupina v roku 2009 prestávku, počas ktorej sa Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala zatiaľ poslednú štúdiovku Four (2012) a EP s názvom Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014). Tong opustil kapelu ešte predvlani, Moakes tak spravil tento rok v marci. V kapele tak okrem Okerekeho zostal iba gitarista Russell Lissack.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bloc Party