Britská kapela New Order vydá svoj desiaty album v jednom z najprestížnejších vydavateľstiev Mute Records. Pri podpise zmluvy členovia kapely uviedli, že je to najmä kvôli jeho zakladateľovi Danielovi Millerovi, ktorý vybudoval značku s podobným hudobným vkusom, ako majú oni samotní.

"Nevieme si predstaviť nič lepšie, ako pracovať s Danielom Millerom a jeho tímom. Mute má výborný zoznam umelcov a minulosť, ktorá sa k nám hodí. V mnohých smeroch je to pre nás, akoby sme sa vracali domov," uviedli členovia formácie na margo vydavateľstva, ktoré od založenia v roku 1978 uviedlo na trh nahrávky desiatok interpretov elektronickej a alternatívnej hudby. Sú medzi nimi napríklad Depeche Mode, Goldfrapp, Moby, Nick Cave and the Bad Seeds či Erasure.

Podľa 63-ročného Millera je materiál na pripravovaný album kapely New Order výborný. "Je pre mňa veľkou cťou pracovať s umelcami s takou dlhou, kreatívnou a úspešnou históriou. Keď prišla po prvý raz možnosť vzájomnej spolupráce, pozvali ma vypočuť si nový materiál a okamžite som nepochyboval o tom, či bude Mute pre New Order tým správnym domovom," uviedol zakladateľ spoločnosti.

New Order pri podpise zmluvy s Mute Records Zdroj: Neworder.com

New Order založili v roku 1980 bývalí členovia už nefungujúcej formácie Joy Division - Bernard Sumner, Peter Hook a Stephen Morris spolu s gitaristkou a klávesáčkou Gillian Gilbert. Kapela už mala dve prestávky, v rokoch 1993 až 1998 a neskôr v období 2007 až 2011. Prvý album Movement vydali v novembri 1981 a zatiaľ posledná nahrávka Lost Sirens vyšla vlani v januári. So štúdiovkami Technique (1989) a Republic (1993) sa im podarilo dobyť UK Chart. Na konte majú single ako Blue Monday, Confusion či True Faith.

Formáciu po odchode basgitaristu Petera Hooka (2007) tvoria Sumner, Morris a Gilbert, spolu Philom Cunninghamom a Tomom Chapmanom. Kapela zatiaľ neprezradila, kedy plánuje vydať desiaty počin. 

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Neworder.com

Súvisiaci interpreti: New Order