Slovenský spevák a hudobník Tomáš Bezdeda, známy z prvého ročníka súťaže Slovensko hľadá SuperStar (2004), sa stále živí hudbou. Podľa vlastných slov sa mu v súčasnosti tvorí lepšie ako kedysi, lákajú ho však aj nové výzvy ako spievanie v angličtine.

"Za tých jedenásť rokov (od SuperStar, pozn. red.) som vydal tri albumy a robím ďalšie pesničky. Vyštudoval som síce Ekonomickú univerzitu, ale muzika je to, čo ma stále živí. Mali sme veľa koncertov s kapelou, v lete to boli rôzne mestské slávnosti a open-air akcie a teraz robím na nových veciach," prezradil Tomáš Bezdeda v rozhovore pre agentúru SITA. 

"Verím, že sa raz moja práca odrazí aj v rádiách, no ešte to chce nejaký vývoj, treba to trochu nakopnúť, ale ambíciu mám, aj nápady, pesničky, životnú múzu a skúsenosti," hovorí 29-ročný spevák. Najlepšie skladby podľa neho vznikajú, keď sa človeku celkom nedarí. "Ako sa hovorí, muzikant vtedy najlepšie skladá, keď je hladný a naštvaný," zasmial sa Bezdeda, ktorého zatiaľ posledný albumom je nahrávka Bronzový z roku 2013.

Jeho súčasná tvorba je podľa neho lepšia než v začiatkoch. "Budem mať onedlho 30 rokov a to už ľudia človeku tie texty veria inak, ako keď som mal osemnásť. Čím je muzikant starší, tým je to lepšie," myslí si Bezdeda. "Pracujem na tom, aby to, čo píšem a čím sa prezentujem, bolo uveriteľné a mám pocit, že už je za tie roky moja muzika svojím spôsobom naozaj vyzretejšia."

 
V poslednom čase ho podľa jeho slov čoraz viac láka zahraničie. "Veľmi ma láka spievať po anglicky a láka ma aj zahraničie. Zdokonalil som sa v jazyku a chcel by som to teraz využiť a spraviť niečo, z čoho by boli ľudia prekvapení - dúfam, že v dobrom," podotkol rodák zo Žiliny.

Tematicky sa Bezdeda vo svojich piesňach často vracia k láske. "Myslím, že každá pesnička, či chceme alebo nechceme, je o láske, či už je to láska matky k dieťaťu alebo láska k nejakej aktivite, k nejakému hobby alebo je to láska medzi dvoma ľuďmi. Vždy, keď si vypočujem pesničku od hociktorej kapely, vždy je tam spomenuté niečo o láske, je to taká vďačná téma, stále to tu je a drží nás to pri živote - tá láska, milovanie, sex a jedno s druhým," poznamenal mladý interpret.

Za romantickú dušu sa však napriek tomu sám nepovažuje. "Ja som v skutočnosti akčný rocker, len to o mne ešte ľudia nevedia. Vo mne to vrie, a keď to vybuchne, tak koniec," zavtipkoval.

Zdroj: SITA
Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Tomáš Bezdeda