Nie je žiadnym tajomstvom, že slovenčina nie je rodným jazykom Celeste Buckingham. Keďže prirodzenejšie sa jej spieva po anglicky, a zároveň tak má väčšiu šancu sa uchytiť aj na medzinárodnom trhu, v slovenčine sme ju zatiaľ mohli počuť len v duete s Martinom Harichom Mám ťa málo.

Tentoraz sa to však mladá speváčka rozhodla zmeniť. Už o pár dní príde do kín rozprávka Láska na vlásku, v ktorom si Celeste zahrala hlavnú úlohu. V rámci filmu však zahviezdi nielen ako princezná Beatrix, ale zložila a naspievala k nemu aj titulnú skladbu s názvom Love In Your Soul. Z viacerých strán sa preto začali ozývať hlasy, či je vhodné, aby mal slovenský film anglicky spievanú titulnú skladbu.

Celeste sľúbila fanúšikom, že okrem anglickej verzie naspieva aj verziu v slovenčine a češtine. A prvá z menovaných je už konečne na svete! Za jej textom stojí pesničkárka Katarzia (Katarína Kubošiová) a Celeste ju prvýkrát predstavila naživo počas Rannej šou Fun rádia. Slovenská verzia dostala rovnaký názov ako nesie samotný film, teda Láska na vlásku, a takto ju spevácka a čoskoro aj filmová hviezda odohrala v rádiu so svojou kapelou King Shaolin.


Novú rozprávku predstaví Celeste aj osobne, 7. októbra na slávnostnej premiére v Bratislave a 9. októbra v rámci oficiálnej kinopremiéry. Následne sa s ňou fanúšikovia budú môcť osobne stretnúť aj v ďalších mestách počas jej turné k filmu, ktoré sa uskutoční v prvý víkend premietania v kinách.

9. 10. - Žilina, Trenčín, Trnava 
10. 10. - Prešov, Košice
11. 10. - Michalovce, Poprad,  
12. 10. - Banská Bystrica, Šaľa, Nitra

Vypočujte si aj oficiálnu anglickú verziu piesne Love In Your Soul.


Text: Michaela Žureková, archív Hudba.sk
Foto: David Bean

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham