Už o dva dni štartuje dlho pripravované turné kapely Andrej Šeban Band, ktoré má dvanásť zastávok v štyroch krajinách. Fanúšikom v dvoch mestách - na úvod turné v Košiciach a na záver v Žiline - ponúkne exkluzívny koncert s orchestrom. Prečítajte si viac a zapojte sa do súťaže o voľné vstupy.

Od založenia nového Andrej Šeban Bandu sa stalo už tradíciou, že kapela trávi posledné mesiace roka na cestách. Koncertné turné, ktoré okrem Slovenska a Česka navštívi aj Nemecko a Holandsko, bude opäť plné hudobných prekvapení. Fanúšikovia sa dočkajú nielen nového materiálu, ale aj upravených aranžmánov vybraných skladieb. Samozrejme nebudú chýbať ani známe "Šebanovské klasiky" a na svoje si určite prídu aj priaznivci improvizovanej hudby.

SÚŤAŽ: V spolupráci s organizátormi turné sme pripravili rýchlu súťaž o voľné vstupy na slovenské koncerty očakávaného turné. Zapojiť sa môžete na našej Facebook stránke, súťaž trvá do 4. novembra, 12:00.

Andrej Šeban Band Zdroj: Michal Hinca

Skanzen zaznie v Košiciach aj Žiline

Špeciálne prekvapenie si Andrej Šeban, fenomenálny gitarista a jeden z najrešpektovanejších slovenských skladateľov, prichystal hneď na začiatok turné. V marci tohto roka skupina v spolupráci so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu odpremiérovala jeho nové hudobné dielo Skanzen – zmes ľudových a neľudových piesní. Teraz budú mať fanúšikovia možnosť opäť vidieť toto nové hudobné dielo. Stane sa tak na úvodnom koncerte 5. novembra v Štátnej filharmónii Košice, kde bude kapelu sprevádzať domáce hudobné teleso. V prvej polovici večera odohrá skupina skladby z aktuálneho programu a v druhej polovici zaznie Skanzen pod taktovkou dirigenta Antona Popoviča. 

Skupina následne vystúpi v Bardejove, Zvolene, Nitre, Banskej Bystrici a Bratislave a potom opúšťa domácu pôdu a vydáva sa na zahraničnú časť turné. Postupne odohrá po dva koncerty v echách (Brno, Praha), Nemecku (Berlin, Leipzig) a Holandsku (Amsterdam, Haag). Celé turné vyvrcholí záverečným koncertom v Žiline – opäť s orchestrom. Vo štvrtok 11. novembra tak v spolupráci so Štátnym komorným orchestrom Žilina a Antonom Popovičom opäť zaznie dielo Skanzen.

Všetky podrobnosti o turné nájdete na www.andrejseban.com.

Termíny koncertov formácie Andrej Šeban Band:

5. novembra - Košice, Štátna filharmónia Košice (koncert s orchestrom)
6. novembra - Bardejov, Hotel Astória
8. novembra - Zvolen, Dom kultúry ŽSR
9. novembra - Nitra, Synagóga
13. novembra - Banská Bystrica, Divadlo Štúdio tanca
20. novembra - Bratislava, Ateliér Babylon
24. novembra - Brno, Metro Music Bar
25. novembra - Praha, Malostranská beseda
26. novembra - Berlín, B-FLAT
30. novembra - Amsterdam, De Badcuyp
3. decembra - Haag, Regentenkamer
11. decembra - Žilina, Dom umenia Fatra (koncert s orchestrom)

Andrej Šeban Band Tour 2014 je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a SOZA.

Text: Hudba.sk (zdroj: OZ Euforion)
Foto: Michal Hinca

Súvisiaci interpreti: Andrej Šeban