Už 13. decembra zavíta do Tatier svetoznáma kapela Morcheeba. V luxusnom Grand Hoteli Kempinski High Tatras odohrá formácia koncert, ktorý bude jej jediným slovenským vystúpením v tomto roku.

"Teší nás, že niekoľkoročná tradícia koncertov v našom hoteli bude mať na záver tohto roka naozaj exkluzívnu čerešničku na torte. Sme veľmi hrdí na to, že po úspešných slovenských a českých interpretoch zavíta do nášho hotela aj prvý medzinárodný interpret," uviedla generálna manažérka Kathrin Noll.

Svoje koncerty už v komornej atmosfére hotelovej Grand Restaurant odohrali slovenské a české hudobné stálice ako Lucie Bílá, Karel Gott, Michal David, Elán, Jana Kirschner, Pavol Hammel či naposledy v októbri Miro Žbirka. Do konca tohto roka je naplánovaný ešte hudobný víkend s Richardom Müllerom a kapelou Fragile, ktorí vystúpia v sobotu 15. novembra.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Morcheeba je na hudobnej scéne už 19 rokov. Predala vyše 10 miliónov nosičov, za ktoré získala tri platinové a tri zlaté platne a patrí spolu s Portishead a Massive Attack k najzásadnejším predstaviteľom trip-hopu. Kapelu založili bratia Paul a Ros Godfreyovci a ako speváčku si prizvali éterickú Skye Edwards so zamatovým a podmanivým hlasom, ktorá sa stala výraznou osobnosťou a tvárou kapely.

Skupina sa preslávila koncom deväťdesiatych rokov albumami Who Can You Trust? (1996), Big Calm (1998) a Fragments of Freedom (2000). V roku 2003 kapelu opustila Skye, ktorá sa rozhodla vydať na sólovú dráhu, ale toto rozdelenie neprinieslo ani jednej strane výraznejší úspech. Paul a Ros skúšali rôzne speváčky, vydali dva albumy, ale bolo to len hľadanie správnej cesty.

V roku 2010 sa Skye vrátila a kapela vydala album Blood Like Lemonade. V roku 2013 uviedla formácia na trh svoju ostatnú štúdiovú nahrávku Head Up High. "Iba keď sme všetci spolu, dostáva naša hudba zmysel. Paul je skvelý v štúdiu a ja so Skye na pódiu," uviedol Ros Godfrey o comebacku v pôvodnej zostave, ktorý si v roku 2012 užili aj návštevníci piešťanského Grape festivalu. Lístky na prvý koncert Morcheeby na Slovensku po vyše dvoch rokoch si môžete zakúpiť exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Rozhovor: "Koncerty sú najčistejšia forma hudby, všetko ostatné je už skazené"


Zdroj: TASR, Predpredaj.sk, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/MorcheebaMusic

Súvisiaci interpreti: Morcheeba