Škótska rocková kapela Biffy Clyro predstavila na štvrtkovom silvestrovskom festivale Hogmanay v Edinburgu hudobnú novinku s názvom On a Bang. Informoval o tom magazín NME.

Hudobná formácia v súčasnosti pracuje na siedmej štúdiovke, pre ktorú si dali takmer ročnú pauzu od turné a vystúpení. V decembrovom rozhovore pre magazín DIY spevák Simon Neil uviedol, že jej cieľom bude, aby znela ako kombinácia kapiel Deafheaven, Tears For Fears a Death Grips. Fanúšikovia si skupinu tento rok budú môcť vypočuť na letných festivaloch, ako napríklad na nemeckom Rock am Ringu či rakúskom festivale Rock in Vienna, ktoré sa uskutočnia v júni.


Biffy Clyro sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1995, pričom pôsobia v zostave Simon Neil (gitara a spev), James Johnston (basgitara) a Ben Johnston (bicie). Debutovali v roku 2002 albumom Blackened Sky, po ktorom nasledovali nahrávky The Vertigo Of Bliss (2003) a Infinity Land (2004). So štvrtou štúdiovkou Puzzle (2007) obsadili druhé miesto UK Chartu, s ďalším albumom Only Revolutions (2009) sa dostali na tretiu priečku a so zatiaľ poslednou nahrávkou Opposites (2013) britský albumový rebríček po prvý raz aj dobyli.

V britskom singlovom rebríčku sa im zatiaľ najlepšie darilo s piesňou Mountains z albumu Only Revolutions, ktorá sa dostala na piate miesto. Medzi ich známe skladby patria aj Saturday Superhouse, That Golden Rule, Many Of Horror či Black Chandelier. Získali napríklad tri NME Awards, tri Kerrang! Awards alebo dve Q Award.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Biffyclyro.com

Súvisiaci interpreti: Biffy Clyro