Americký hudobník Bruce Springsteen je ďalším potvrdeným vystupujúcim na 54. slávnostnom udeľovaní cien Grammy. Dvadsaťnásobný držiteľ tohto prestížneho ocenenie sa 12. februára v Kalifornii predstaví so svojou skupinou E Street Band. Organizátori vo štvrtok tiež oznámili, že na zoznam prezentujúcich pridali herca Jacka Blacka, speváčku Fergie, hudobníka Amira "Questlovea" Thompsona z The Roots a bývalého člena The Beatles Ringa Starra.

Okrem nich ceny odovzdajú aj skôr potvrdení Dierks Bentley, Drake, Miranda Lambert a Gwyneth Paltrow. Na slávnostnom udeľovaní cien Grammy v Los Angeles naživo vystúpia aj Adele, Paul McCartney, Katy Perry, Rihanna a Coldplay, Foo Fighters, Bruno Mars, Nicki Minaj, Jason Aldean a Kelly Clarkson, Taylor Swift, Glen Campbell, The Band Perry a Blake Shelton. Moderátorom večera bude rapper a herec LL Cool J. Priamy prenos bude režírovať Louis J. Horvitz, scenár napísali David Wild a Ken Ehrlich.

Nomináciám na ceny Národnej akadémie nahrávacích umení a vied kraľuje americký rapper Kanye West. Rodák z Atlanty je nominovaný dovedna sedemkrát, vrátane kategórie Skladba roka (All Of The Lights). Za 34-ročným Američanom nasleduje trojica Adele, Foo Fighters a Bruno Mars so šiestimi nomináciami na konte. Barbadoská speváčka Rihanna je nominovaná v štyroch kategóriách, britská formácia Codplay má o jednu nomináciu menej. Paul McCartney, ktorého zvolili Osobnosťou roka 2012 nadácie MusiCares, má jednu nomináciu.

Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia

Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Bruce Springsteen - The Rising (live)

Zdroj: SITA
Foto: Danny Clinch - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen