651 miliónov prehratí. Toľko má k dnešnému dňu videoklip k jednému z najväčších hitov roka 2012 - Call Me Maybe. Po troch rokoch (na deň presne) zverejnila kanadská popová hviezdička na Youtube svoj nový singel, s ktorým sa pokúsi k úspechu svojho prelomového hitu priblížiť.

Chytľavá, ba priam až nepríjemne lepkavá pieseň Call Me Maybe opisovala prvé stretnutie s potenciálnou láskou. Banálny text v refréne "hej, práve som ťa stretla, a je to šialené, ale tu máš moje číslo, tak mi možno zavolaj" pobláznil v lete 2012 celý svet a zdá sa, že po neúspechoch väčšiny ostatných singlov z absolútne zabudnuteľného albumu Kiss (2012) sa speváčkin tím rozhodol v pilotnom singli ďalšej štúdiovky pokračovať v ďalšej fáze rodiaceho sa vzťahu.

Ide o skladbu s názvom I Really Like You, o ktorej Carly Rae Jepsen hovorí: "Text tejto piesne je o období vo vzťahu, kedy je ešte priskoro povedať 'milujem ťa', no už ste prekonali 'mám ťa rád' a momentálne ste vo fáze 'mám ťa naozaj naozaj veľmi rád'." Hm, so deep...

Speváčka na novinke spolupracovala s Jacobom Kasherom a gitaristom Petrom Svenssonom z formácie The Cardigans. Na jej treťom albume sa podieľajú aj Dev Hynes, Ariel Rechtshaid, Rostam Batmanglij, Rami Yacoub, Jack Antonoff, Tegan and Sara či Greg Kurstin. 29-ročná Kanaďanka už k novinke stihla nakrútiť aj videoklip, ktorý chce verejnosti predstaviť už čoskoro. Natáčalo sa v New Yorku, pričom okrem speváčky si v klipe zahrali aj spevák Justin Bieber a herec a filmár Tom Hanks. Keď už toto nezaberie, asi jej naozaj nezostane nič iné, len sa so svojím statusom jednohitovej senzácie zmieriť.


Carly Rae Jepsen skončila v roku 2007 na treťom mieste v šou Canadian Idol a o rok neskôr vydala debutový album Tug Of War, s ktorým však nezaznamenala výraznejší úspech. Slávu jej priniesol až spomínaný multiplatinový hit Call Me Maybe, s ktorým dobyla britský aj americký singlový rebríček a hitparády po celom svete. Zároveň jej však priniesla aj množstvo vtipných (viď nižšie), trápnych aj megatrápnych paródií. Pieseň pochádza z EP nahrávky Curiosity (2012) a nachádza sa aj na jej druhej štúdiovke Kiss (2012). Názov nového albumu zatiaľ neprezradila.


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA, Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/Carlyraejepsen

Súvisiaci interpreti: Carly Rae Jepsen