4. marec je dôležitým dátumom v živote projektu Rocková maturita, ktorý vo svojom druhom ročníku prináša viacero noviniek. Dnešným dňom totiž štartuje turné minuloročných víťazov, ktorí za dva mesiace navštívia 14 miest nielen na Slovensku. Zároveň sa dnes otvára registrácia kapiel pre tohtoročnú súťaž.

Rocková maturita - Tour víťazov prebehne v jedenástich slovenských, dvoch českých a jednom poľskom klube v priebehu mesiacov marec a apríl. Víťaznými kapelami prvého ročníka Rockovej maturity sa v novembrovom finále v bratislavskom MMC klube stali Asenth, Meredith a The Rockefellas, presne v tomto poradí. 

"Návštevníci klubových koncertov víťazov Rockovej maturity sa môžu tešiť na poriadny prílev energie v podaní nás, mladých slovenských rockových kapiel, ktoré už dokázali svoje kvality väčšinou v regionálnom meradle, ale aj svojou účasťou a výhrou v Rockovej maturite. Asenth aj Meredith reprezentujú nové štýly a alternatívy v metale, The Rockefellas sú zas kapelou založenou na odkaze znova oživeného rockabilly štýlu," približuje turné absolútny víťaz prvého ročníka, skupina Asenth.

Rocková maturita - Tour víťazov 2016

4. 3. - Považská Bystrica, Apollo 
5. 3. - Poprad, Rock Fabric
11. 3. - Košice, Collosseum 
12. 3. - Bardejov, Rock Cafe 
13. 3. - Bratislava, Incheba Expo Aréna
17. 3. - PL, Bielsko Biala, Rudeboy club
18. 3. - Martin, Mestská scéna 
19. 3. - Nové mesto nad Váhom, Za rampami 
1. 4. - Banská Bystrica, Klub 77
2. 4. - Nitra, Nová Pekáreň 
7. 4. - ČR, Brno, Melodka 
8. 4. - ČR, Olomouc, U-klub 
28. 4. - ČR, Praha, Rock club Nová Chmelnica 
30. 4. - Bratislava, Randal

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Vystúpenia trojice víťazných kapiel a tiež ostatných finalistov Rockovej maturity si môžete pripomenúť a zároveň sa navnadiť na ich koncerty vo vašich kluboch v čerstvo zverejnenom dva a polhodinovom zázname z premiérového ročníka Rockovej maturity (na konci článku). Na klubovom turné môžete stretnúť aj niektorých porotcov minulého ročníka, pričom niektorí vystúpia aj s kapelami ako hostia. Predseda poroty Juraj Kupec bude k dispozícii počas celej tour, je možné s ním na mieste konzultovať aj všetky informácie, ktoré Vás zaujímajú v súvislosti s registráciou kapiel do nového ročníka Rockovej maturity. 

Dnešným dňom zároveň začína registrácia kapiel do nového ročníka súťaže Rocková maturita - Garage Awards 2016. V celoslovenskej súťaži budú amatérske rockové kapely opäť hodnotené odbornou porotou zostavenou z ostrieľaných slovenských hudobníkov pod vedením predsedu poroty Juraja Kupca. Vyhlasovateľom súťaže je občianske združenie Slovenské hudobné fórum. Znova sa bude súťažiť o zaujímavé ceny, ako napríklad vlastný album, single, videoklipy a účasť na česko-slovenskom turné víťazov či ďalších podujatiach. Všetky informácie nájdete na webe Rockovej maturity - www.rockovamaturita.sk. Uzávierka registrácie kapiel je 9. mája 2016.


Druhý ročník, dve kategórie

"Tento ročník bude znova lepší a kvalitnejší, či z pohľadu rozsahu a atraktivity súťaže pre pozorovateľov a divákov, tak aj z pohľadu väčšej transparentnosti a marketingu pre prihlásené kapely. To vďaka spoločnosti Digital Rock Media, ktorá vzorne a výhľadovo hodne dopredu nastavuje parametre priebehu súťaže, a ako takú ju celkovo profesionálne zabezpečuje," hovorí Juraj Kupec, ktorý predstavil aj ďalšie novinky:

"Druhý ročník Rockovej maturity bude o dvoch kategóriách, jedna bude pop&rock a druhá hard&heavy, čo značne zvýši šance kapiel. Každá kategória bude mať svoju päťčlennú odbornú porotu, pribudnú tak noví členovia z radov profesionálnych hudobníkov, na čo sa osobne veľmi teším. Ďalšou novinkou bude samotné semifinále, ktoré sa tento rok bude konať v rámci najväčšieho rockového festivalu na Slovensku - na Topfeste. Kapely cez všetky rockové žánre, tešíme sa na Vašu účasť v Rockovej maturite!"


Za Digital Rock Media a Slovenské hudobné fórum o.z. pripravil Roland Koncz. Článok bol upravený redakciou Hudba.sk. Viac informácií nájdete na stránkach www.rockovamaturita.sk a www.facebook.com/rockovamaturita.