Jedna z najznámejších frankofónnych, či skôr "multilingvistických" speváčok, belgicko-talianska diva Lara Fabian, už o necelý mesiac po druhýkrát navštívi Bratislavu. Jej nádherný hlas a piesne zaznejú v stredu 3. júna v bratislavskej Aegon Aréne.

Keď Lara Fabian dostala ponuku opäť navštíviť Slovensko, neváhala ani chvíľu. Bratislava, kde sa v roku 2012 v Inchebe tešila vrelému prijatiu publika, bude jednou z posledných koncertných zastávok v rámci celosvetového Greatest Hits Tour 2015. Krásna a mimoriadne talentovaná speváčka vo svojom prejave kombinuje pop, šansón, jazz, prvky world music aj klasickej hudby, čo jej prinieslo milióny predaných albumov po celom svete.

Ďalším dôvodom jej celosvetovej popularity je fakt, že spieva vo viacerých jazykoch - najmä francúzsky, taliansky a anglicky, ale naspievala aj skladby v portugalčine, španielčine, ruštine, či v nemčine. Sama si pritom píše väčšinu textov aj hudby. Lara Fabian počas svojej úspešnej kariéry spolupracovala s hviezdami ako Céline Dion, Sheryl Crow, Robbie Williams, Alanis Morissette, ale taktiež so Stevenom Spielbergom - spieva totiž na soundtracku k jeho filmu A. I. Umelá inteligencia.

Naživo dokáže svojou hudbou aj bez výpravnej šou zaplniť velké sály, na spomínanom koncerte v Inchebe si vystačila len s trojicou muzikantov. Ako však naznačuje trailer k tohtoročnému turné, tentokrát to už také komorné predstavenie nebude. Zaznieť by mali všetky veľké hity ako sú AdagioToutI Will Love AgainJe suis Malade a samozrejme jej najslávnejšia pieseň Je t'aime.


Zdroj: TASR
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lara Fabian