Známy slovenský spevák, gitarista, skladateľ a hudobný producent Juraj Kupec po takmer dvojročnej intenzívnej práci v štúdiu Kupec Records, vydal svoj debutový sólový album Som to ja. Na albume, ktorý vznikal v spolupráci s hudobným producentom Jožkom Šebom sa Juraj prezentuje prvýkrát výrazne aj ako spevák.

Do života album uviedol na koncerte v Rock Café Bratislava 20. mája. Krstným otcom albumu sa stal známy slovenský textár a básnik Kamil Peteraj. Na pódiu album pokrstil dobrým slovom. "Juraja som spoznal už v 80. rokoch cez kapelu Konvoj, vtedy ma prekvapil prvýkrát. Potom to bolo s kapelou Atak a tretím prekvapením je pre mňa tento album. Juraj je srdciar. Jeho hudbe verím. Je to hudba, ktorá má srdce, šťavu a je pre Juraja a všetkých zúčastnených určitou satisfakciou. Mám Juraja a jeho hudbu veľmi rád. Želám albumu, aby sa páčil kždému minimálne tak, ako sa páči mne. Je úžasný, uveriteľný a dotkne sa priamo vášho srdca," povedal o albume a Jurajovi Kupcovi krstný otec albumu, Kamil Peteraj.


Album predstavuje 12 nových autorských skladieb. Na ich nahrávaní sa podieľali Jurajovi hudobní priatelia a dlhoroční spolupracovníci: Stanko Kociov (bicie), Daniel Urban (basova gitara), Matej Mikloš (klávesy), Martin Gašpar (basová gitara) a Igor Ajdži Sabo (bicie). Texty na album napísali vekovo aj profesionálne rôznorodí textári: Kamil Peteraj, Monika Hajšová, Sima Martausová, Ivanovi Hoffman, Peter Papš, Rudo Rusiňák, Laco Ontko a Ján Medvec.


Juraj Kupec má na konte spoluprácu s poprednými interpretmi českej i slovenskej hudobnej scény ako No name, Jana Kirschner, Peter Cmorik, Pavol Hammel, Tublatanka, Peter Lipa, Andrej Šeban, Lenka Filipová a ďalší. Je niekoľkonásobný držiteľ ocenení za zvuk nahrávok a produkciu.

Aktuálne koncerty Juraja Kupca:
10.6. Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
17.6. Váhovce, štadión

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša.