Okrem viacerých zmien v dramaturgii či interiéri je novinkou bratislavského Nu Spirit Clubu aj rezidentná noc producenta Jimmyho Pé, ktorého tracky z pripravovaného EP majú vo svojich setoch pravidelne zahrnutí ľudia ako Gaslamp Killer či Daedelus.

Názov akcie je Insomnia, podľa Jimmyho debutu z minulého roka. Na jej prvom vydaní sa už dnes večer (4.9.) predstavia starostlivo vybraté live acty z Rakúska, Los Angeles či dokonca z Austrálie. Headlinerom bude Toy Light - producent, multiinštrumentalista a vokalista zo slnkom zaliatej Kalifornie. Kritikmi cenené živé vystúpenia dopĺňa gitarou a midi controllermi, ale aj falzetovým spevom, pričom pokojnejšie tóny stupňuje do energiou nabitých setov.

Pred ním svoju šou predvedie rakúsky producent Mosch. Zaujal už pred dvomi rokmi svojím debutom Metamorphosis as a metaphor, po ktorom sa však na dlhšiu dobu odmlčal. Na Insomnii sa opäť predstaví v plnej sile s novým sedemtrackovým EP Troposhere. Oproti svojmu hudobne robustnému debutu sa v súčasnej produkcii viac prikláňa k harmonickým melódiám. Okrem liveactu sa predvedie aj s dídžejským setom.

Austrálsky hosť PRCLS o sebe hovorí, že sám vôbec netuší, ako sa dostal k tvorbe hudby, vie však prečo ju robí. A vedeli to aj ľudia v labeli DuzzDownSan, pod ktorým mu vyšiel debut nazvaný Memory Screen plný bláznivých beatov a basových liniek. Zahraničnú časť lineupu uzatvára viedenské dídžejské duo H∆NN∆ x D!ZZY, ktoré akciu ukončí v priestore, kam ich undergroundový zvuk s tučnými basovým dropmi patrí - v Bassmente.

Lineup večera:

Main stage:
20:00-23:00 - DrGy (warmup lounge music)
23:00-23:45 - Mosch live set
23:45-00:45 - PRCLS live set
00:45-02:00 - Toy Light live set
02:00-04:00 - Bevin Campbell DJ set

Bassment:
00:00-01:00 - Jimmy Pé live 
01:00-03:00 - Mosch DJ set
03:00-06:00 - H∆NN∆ x D!ZZY


Zdroj: Nu Spirit Club