Americká kapela The Dead Weather, v ktorej pôsobí aj známy rockový hudobník Jack White, vydá koncom septembra nový album s názvom Dodge and Burn. K prvému singlu koncom augusta zverejnili oficiálny videoklip a teraz aj live video zo štúdia.

Skupina The Dead Weather mala byť pôvodne jednorazovým projektom niekoľkých priateľov. V roku 2009 sa v Nashville zišli speváčka Alison Mosshart z The Kills (spev, gitara, klávesy), Jack White známy najmä z už nefungujúcej kapely The White Stripes (spev, gitara, bicie), Dean Fertita z Queens of the Stone Age (gitara, klávesy, vokály) a Whiteov spoluhráč z kapely The Racounteurs Jack Lawrence (basgitara, bicie, vokály). Dva roky po debute Horehound (2009) však vyšiel album Sea Of Cowards (2011) a z The Dead Weather je dnes napriek vyťaženosti členov plnohodnotná a naozaj vitálna skupina.

Album Dodge and Burn, ktorý vyjde 25. septembra, obsahuje osem nových skladieb doplnených štyrmi remastrovanými singlami z rokov 2013 a 2014. Medzi nimi sú aj skladby Open Up (That's Enough) či Buzzkill(er), prvým oficiálnym singlom k tretej platni je však nedávno zverejnená skladba I Feel Love (Every Million Miles). Po temnom veternom videoklipe kapela zverejnila aj nové čiernobiele video, v ktorom kapela novinku prezentuje vo Whiteovom štúdiu Third Man Records. Formácia nedávno ohlásila prvé vystúpenie po piatich rokoch - v ondelok 14. septembra zahrá v novom televíznom programe The Late Show with Stephen Colbert, ktorá bude nasledovníkom legendárnej nočnej šou Davida Lettermana.


Tracklist albumu Dodge and Burn:

1. I Feel Love (Every Million Miles)
2. Buzzkill(er)
3. Let Me Through
4. Three Dollar Hat
5. Lose The Right
6. Rough Detective
7. Open Up (That's Enough)
8. Be Still
9. Mile Markers
10. Cop And Go
11. Too Bad
12. Impossible Winner

Zdroj: SITA (Nme.com), Warner Music
Foto: Thedeadweather.com

Súvisiaci interpreti: The Dead Weather