Anglický spevák Blaze Bayley plánuje vydať nový sólový album, ktorý je pokračovaním minuloročnej nahrávky Infinite Entanglement. Novinka by sa mala dostať na trh 3. marca a následne ju hudobník počas turné príde predstaviť aj slovenským fanúšikom.

Koncert sa uskutoční 28. apríla v bratislavskom Rock Café. Okrem toho vystúpi Blaze Bayley s novinkami aj vo Viedni, Brne, Plzni či poľských mestách Vroclav, Tychy, Stalowa Wola a Olsztyn. Na šnúre ho bude sprevádzať kapela Absolva v zložení Chris Appleton (gitara), Martin McNee (bicie) a Karl Schramm (basgitara).

Formácia sa podieľala aj na nahrávaní albumu Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II), na ktorom tiež spolupracovali Luke Appleton, Michelle Sciarrotta, Jo Robinson, Mel Adams, Liz Owen, Thomas Zwijsen, Anne Bakker, Corvin Bahn, Aine Brewer a Rob Toogood. Album bude obsahovať desať skladieb, ktoré vznikali od októbra do decembra v Robannas Studios v Bayleyho rodnom Birminghame. Prvý singel plánuje hudobník zverejniť začiatkom februára spolu s videoklipom. 

Blaze Bayley pôsobí v kapele Wolfsbane, s ktorou vydal albumy Live Fast, Die Fast: Wicked Tales Of Booze, Birds And Bad Language (1989), Down Fall The Good Guys (1991), Wolfsbane (1994) a Wolfsbane Save The World (2012). V období 1994 až 1999 bol spevákom skupiny Iron Maiden, s ktorou nahral štúdiovky The X Factor (1995) a Virtual XI (1998).

V rámci projektu Blaze ponúkol nahrávky Silicon Messiah (2000), Tenth Dimension (2002) a Blood & Belief (2004) a pod menom Blaze Bayley vydal albumy The Man Who Would Not Die (2008), Promise And Terror (2010), The King Of Metal (2012) a Infinite Entanglement (2016). 

Zdroj: SITA
Foto: Peter Hedera

Súvisiaci interpreti: Blaze Bayley