Člen momentálne nefungujúcej anglickej kapely Oasis Noel Gallagher naznačil, že súčasťou pripravovaného dokumentu o skupine nebudú archívne materiály, zobrazujúce obrovské množstvo drog, ktoré hudobníci užívali. Okrem toho sa nedávno opäť pohŕdavo vyjadril o tvorbe speváckej kolegyne Adele, jej hudba mu vraj berie chuť do jedla.

Dokument o vzostupe britpopových hviezd Oasis nakrúcajú tvorcovia úspešného životopisného filmu o zosnulej speváčke Amy Winehouse. Filmári údajne získali "doteraz nevídaný" prístup ku skupine a nezverejneným archívnym materiálom. Bratia Noel a Liam Gallagherovci pritom súhlasili, že sa v rozhovoroch podelia o svoje najobľúbenejšie spomienky. Avšak nebude v ňom všetko.

"Máme kopu záberov zo zákulisia, ktoré nemôžeme použiť, pretože pred vystúpeniami sme užívali nehorázne veľa drog," vyhlásil Noel Gallagher v rozhovore pre magazín GQ. V tom istom článku sa hudobník a skladateľ opäť vyjadril nelichotivo na adresu anglickej speváčky Adele. "Vždy, keď sa chystám raňajkovať, sa z rádia ozve Hello?. Fuj, sklapni!" rozčúlil sa v rozhovore pre GQ. Už koncom minulého roka pritom jej tvorbu označil za hudbu pre babičky.

Noel Gallagher pôsobil v Oasis od roku 1991 a s formáciou vydal albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

Pripravovaný film o kapele budú režírovať Mat Whitecross, autor niekoľkých videoklipov kapely Coldplay a filmu Spike Island (2012), a Asif Kapadia, ktorého vlaňajší životopis Amy zarobil 3,44 milióna libier a stal sa tak druhým komerčne najúspešnejším britským dokumentárnym filmom.

Text: Hudba.sk (NME.com, archív), SITA (biografia)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic / Facebook.com/adele

Súvisiaci interpreti: Oasis