Vo veku 64 rokov zomrel pôvodný bubeník americkej kapely Lynyrd Skynyrd Bob Burns. Rodák z Floridy zahynul pri autonehode, ktorá sa stala 3. apríla v Cartersville v štáte Georgia.

Podľa doterajších informácií muzikant vrazil autom do poštovej schránky a následne do stromu, pričom nemal zapnutý bezpečnostný pás. Prípad vyšetruje polícia.

Na smutnú správu už reagovali bývalí kolegovia z kapely, ktorej osud poznamenala v roku 1977 letecká nehoda. K tej došlo tri dni po tom, ako formácia uviedla na trh piatu nahrávku Street Survivors. Pri páde lietadla zomreli spevák Ronnie Van Zant, gitarista a vokalista Steve Gaines, vokalistka Cassie Gaines a s nimi aj pilot, druhý pilot a asistent tour manažéra. Kapela sa následne odmlčala a na scénu sa vrátila v druhej polovici 80. rokov.

Robert Louis "Bob" Burns, Jr. sa narodil 24. novembra 1950 v Jacksonville. So spomínanou formáciou Lynyrd Skynyrd vydal v roku 1973 ich prvý album a o rok neskôr aj druhú štúdiovku Second Helping, podieľal sa teda aj na nahrávaní hitov ako Simple Man, Free Bird a Sweet Home Alabama. Kapelu opustil v roku 1974, vystúpil s ňou však v roku 2006 počas uvedenia do Rock'n'rollovej siene slávy. 


Zdroj: SITA (People.com, archív)
Foto: AP Photo/Stuart Ramson

Súvisiaci interpreti: Lynyrd Skynyrd