Graceland, niekdajšie sídlo zosnulého amerického speváka Elvisa Presleyho, privítal v pondelok dvadsaťmiliónteho platiaceho návštevníka. Informovali o tom prevádzkovatelia atrakcie približujúcej život a kariéru hudobnej legendy.

20-miliónovú návštevnosť múzeum dosiahlo vďaka 31-ročnej Tiffany Greenoak, ktorá sa do Gracelandu prišla pozrieť so svojím manželom Robertom v rámci svadobnej cesty. Ako odmenu dostal manželský pár súkromnú prehliadku rezidencie a tiež sa mohol porozprávať cez telefón s Presleyho bývalou manželkou Priscillou. Presley žil v Gracelande pri meste Memphis 20 rokov až do smrti v auguste 1977. Múzeum v rezidencii otvorili o päť rokov neskôr.

Pozrite si krátke video o Gracelande:


Elvis Presley získal počas kariéry tri hudobné ceny Grammy a už ako 36-ročnému mu udelili Grammy za celoživotné dielo. Je členom štyroch siení slávy - rock'n'rollovej (1986), country (1998), gospelovej (2001) a rockabilly (2007). Medzi jeho najznámejšie piesne patria napríklad Heartbreak Hotel, Blue Suede Shoes, Don't Be Cruel, Love Me Tender, Jailhouse Rock, Are You Lonesome Tonight?, Can't Help Falling in Love, Viva Las Vegas, A Little Less Conversation, In The Ghetto či Always On My Mind. Okrem hudby sa venoval tiež filmu - účinkoval v snímkach Miluj ma nežne (1956), Jailhouse Rock (1957) alebo Blue Hawaii (1961). Zomrel vo veku 42 rokov.

Čo počúval Elvis? Dozviete sa vo videu o jeho kolekcii platní, ktoré zverejnili v rámci tohtoročného Record Store Day.


Zdroj: SITA
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: Elvis Presley