Len pár dní po nečakanom vydaní singla, ktorý je na vrchole rebríčkov predajnosti v mnohých krajinách sveta, predstavili One Direction novinku aj naživo. Stalo sa tak v utorok ráno na koncerte v newyorskom Central Parku, ktorý bol v priamom prenose odvysielaný v populárnej televízna šou Good Morning America.

One Direction otvorili svoj krátky set úspešnými singlami Steal My Girl a Story of My Life, ktoré nahrali ešte v pätici s bývalým členom Zaynom Malikom. Ten kapelu opustil v marci. Potom už nasledoval nový singel Drag Me Down, ktorý je triumfálnym potvrdením, že skupina ani v ochudobnenej zostave nestratila podporu svojich fanúšikov. Práve naopak, zdá sa, že je ešte väčšia.

Skladba vyšla bez predchádzajúceho varovania 31. júla a hneď v prvý deň sa z nej na iTunes predalo vyše 300-tisíc kópií. Zárove zaznamenala v deň vydania 4,75 milióna prehratí na Spotify, čo je nový rekord tejto populárnej streamingovej služby.

Drag Me Down je prvou piesňou z pripravovaného piateho albumu najpopulárnejšieho boybandu súčasnosti, ktorý by mal vyjsť ešte tento rok. K novinke sa pochvalne vyjadril aj odídenec Zayn Malik. "Som na svojich chlapcov pyšný. Nový singel je super," napísal na Twitteri 22-ročný spevák, ktorý nedávno podpísal zmluvu s vydavateľstvom RCA.

Prečítajte si: One Direction v paralelnom vesmíre: Stephen Hawking dal nádej miliónom dievčat


Formáciu One Direction v pôvodnej zostave tvorili Louis Tomlinson, Niall Horan, Harry Styles, Liam Payne a Zayn Malik. Pätica sa preslávila v speváckej súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke. Po šou s nimi vydavateľstvo Syco Music, ktoré založil Simon Cowell, podpísalo kontrakt na dva milióny libier a One Direction sa stali fenoménom.

Na konte majú albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013) a Four (2014). Získali viac ako sto ocenení, vrátane piatich BRIT Awards, piatich American Music Awards, piatich Billboard Music Awards alebo štyroch World Music Awards.

Zdroj: Billboard.com, Forbes.com, Abcnews.com, SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: One direction