Trend erotických hudobných videí neobišiel ani Lennyho Kravitza. Ten je síce aj z minulosti známy tým, že v jeho klipoch nebýva núdza o horúce zábery a krásne ženy, no čerstvá novinka The Chamber je, čo sa týka nahoty a zmyselnosti, jeho najodvážnejším kúskom. A nezaostáva ani hudobne, zo zverejnených noviniek je táto zatiaľ najlepšia.

"Skutočný muž chce dve veci, nebezpečenstvo a hru. Preto chce ženu, tú najnebezpečnejšiu hračku," týmto citátom Friedricha Nietzscheho začína nový videoklip Lennyho Kravitza, ktorý je plný zmyselnosti, starosvetského luxusu a vášne. Hudobník akoby ani nezostarol, je príťažlivý ako pred rokmi, a rovnako ako v mnohých videách z minulosti, aj tentokrát je po jeho boku prekrásna žena.

V novom klipe režiséra Anthonyho Mandlera si s Lennym zahrala top modelka Rianne Ten Haken, ktorá sa neváhala ukázať v plnej kráse. Spevák si s ňou užíva intímne chvíle v romantických priestoroch záhadnej vily, no nakoniec ho, v súlade s Nietzscheho výrokom, pripraví o život.

videoklip The Chamber Zdroj: Youtube

Prečo robia muži vkusnejšie erotické videá?

Napriek erotike je videoklip poňatý umelecky, podobne ako napríklad vlaňajší Tunnel Vision od Justina Timberlakea. A tak sa núka otázka, prečo sú explicitné videá týchto spevákov vkusnejšie a menej vulgárne než pikantné videá ženských interpretiek ako Miley Cyrus, Rihanna či Nicki Minaj?

Alebo nie sú a problémom je dvojitý meter u divákov? Možno, ale jedine v tom prípade, ak by sme sólové oblizovanie kladiva, twerking či šľahačku vo výstrihu považovali za rovnako prirodzené znázornenie ľudskej sexuality ako chémiu medzi Lennym a Rianne či Timberlakeovu pointu, že napriek kráse mnohých žien miluje len tú svoju.


Na čo myslel Lenny počas strednej školy?

Okrem toho, že Lenny Kravitz nestarne výzorovo (50 rokov, vážne?!), v novinke dokazuje, že do starého železa nepatrí ani hudobne. Singel The Chamber je ďalšou ochutnávkou pripravovaného albumu Strut, ktorý je podľa jeho slov návratom k rock'n'rollu. "S týmto albumom som sa vrátil späť k pocitom, ktoré som mal na strednej škole. Je to skutočná rock'n'rollová nahrávka - je surová, má dušu a podarilo sa mi ju dať dohromady veľmi rýchlo," uviedol v čase zverejnenia prvej novinky Sex, ktorej názov prezrádza, kde sa počas školy túlali Lennyho myšlienky.

Spevák, multiinštrumentalista a skladateľ si na nový album sám nahral všetky nástroje do dvanástich piesní, ktoré zložil, zaranžoval i produkoval. Až s finálnym mixom mu pomohol Bob Clearmountain, ktorý je podpísaný pod takými hitmi ako Tattoo You od The Rolling Stones, Let's Dance od Davida Bowieho či Born in the U.S.A. od Brucea Springsteena. Okrem Sex a The Chamber už hudobník predstavil aj titulnú pieseň albumu, v ktorej naplno potvrdzuje svoje slová o návrate k rock'n'rollu.

Mesiac po vydaní albumu vyrazí Lenny Kravitz na turné, ktoré odštartuje 22. októbra v Moskve. Celkovo navštívi 40 európskych miest, pričom koncertovať bude aj v okolí Slovenska - 3. novembra sa ukáže v poľskom meste Lodž, 12. novembra vo viedenskej Stadthalle a 13. novembra v pražskej O2 aréne.


Text: Hudba.sk (zdroj: Telegraph.co.uk, iDnes.cz, SITA, archív Hudba.sk)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lenny Kravitz