Výnimočný a charizmatický spevák Dan Bárta, držiteľ deviatich cien českého Anděla, predstaví 12. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon svoj jedinečný program s kapelou Illustratosphere a hosťami - členmi sláčikového kvarteta Epoque.

V spoločnosti výnimočných hudobných hostí, teda pražského sláčikového telesa Epoque Quartet, absolvuje Dan Bárta posledné koncerty v tomto roku. Spolupráca štyroch vynikajúcich sólistov a komorných hráčov Davida Pokorného, Vladimíra Klánského, Vladimíra Kroupu a Víta Petráška vznikla v roku 1999. Spojilo ich najmä nadšenie pre hudobné žánre zvyčajne nezaraďované pod hlavičku "vážna hudba", teda jazz, rock a funk. Natomto základe vzniklo aj netradičné spojenie s Danom Bártom a jeho projektom Illustratosphere

Vstupenky na koncert: Predpredaj.sk

Dan  Bárta sa okrem svojej sólovej dráhy podieľal aj na množstve iných hudobných projektov. Jeho hlas môžete doteraz počuť na takmer štyroch desiatkach albumov rôznych kapiel (J.A.R., Monkey Business, Alice, Sexy Dancers, i rôzne soundtracky). Od roku 1999 vydal tri sólové projekty v rámci projektu Dan Bárta a Illustratosphere plus dve live nahrávky s Illustratosphere a album Theyories s Triom Roberta Balzara.        

Jeho skladby sprevádzali filmy ako Snowboarďáci, Rafťáci, Horem pádem, Tri sezóny v pekle. Dan svoje spevácke schopnosti naplno využil v účinkovaní v muzikáloch Jesus Christ Superstar a Evita, ktoré sa v Prahe hrali v deväťdesiatych rokoch s obrovských úspechom. Prijal aj niekoľko filmových úloh, najznámejší je jeho vodník z Erbenovej Kytice. So svojou záľubou – pozorovaním a fotografovaním vážok v prírode – precestoval celý svet. Fotografie predstavil na výstave v r.2008 a taktiež vydal aj knižnú publikáciu. 

Dan Bárta & Ilustratosphere - Some People

Informácie pre redakciu Hudba.sk poskytla Lenka Slaná.

Foto: Lenka Šindelářová - Danbarta.cz

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta