Nemecká skupina Rammstein sa po šiestich rokoch vracia do Prahy. Záujem o koncert naplánovaný na 28. mája v Eden Aréne s kapacitou viac ako 20-tisíc miest je viac ako obrovský. Organizátori sa preto po dohode s manažmentom kapely rozhodli pridať ešte jeden.

Rammstein odštartuje budúcoročné turné 20. mája na Islande, nasledovať budú okrem Českej republiky aj koncerty v Dánsku, Nemecku, Estónsku, Belgicku a Francúzsku, pričom viaceré z nich budú súčasťou festivalov ako Rock am Ring, Rock im Park či Graspop Metal Meeting.

Živé vystúpenia skupiny sú viac ako len interpretácia nahrávok z nosičov, ktorých od roku 1994 predali milióny kópií. Vizuálne vychytávky, pyrotechnika, obscénne gestá, dravý a hlučný zvuk - to všetko je súčasťou pódiovej šou nemeckej skupiny Rammstein, o čom sme sa mohli v roku 2011 presvedčiť aj v Bratislave.

Veľkolepý návrat do Prahy

Nemecká industrial-metalová legenda naposledy v českej metropole na jeseň roku 2011 vypredala O2 arénu a fanúšikov dostala do tranzu. Po zverejnení termínov budúcoročného turné, súčasťou ktorého je aj koncert v pražskej Eden Aréne 28. mája 2017 nastal doslova ošiaľ.

Prekvapení manažéri skupiny sa s organizátormi pražského koncertu teda dohodli, že pridajú aj druhý. Uskutoční sa deň po tom prvom, 29. mája 2017. Vstupenky by mali byť už v predaji na obe vystúpenia.

Prečítajte si: Rammstein sa v máji 2017 po šiestich rokoch vráti do Prahy

Redakciu Hudba.sk informoval Petr Novák z agentúry Live Nation.

Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Rammstein