Spievajúca mníška Cristina Scuccia dotiahla svoje účinkovanie v televíznej šou do úspešného konca. Sympatická rehoľná sestra zo Sicílie, ktorá na seba už od začiatku talianskej verzie speváckej súťaže Hlas pútala obrovskú pozornosť, si získala srdcia divákov i poroty a zvíťazila. Pozrite si jej posledné vystúpenie.

"Nie som tu, aby som začala svoju vlastnú kariéru. Som tu, aby som podala ďalej správu," povedala skromne Cristina Scuccia, ktorá chce podľa vlastných slov nasledovať pápežov príklad a priniesť hodnoty katolíckej cirkvi bližšie k ľuďom. Podľa očakávania za svoje víťazstvo poďakovala v prvom rade Bohu. "To, že som tu nie je moja zásluha, to je plán toho muža hore," dodala.

25-ročná mníška na seba pritiahla pozornosť už svojím prvým vystúpením, v rámci ktorého predviedla náročnú skladbu No One od Alicie Keys. Jej prevedenie známeho hitu si dodnes na Youtube pozrelo vyše 50 miliónov ľudí. Cristina sa v pozitívnom svetle ukázala i pri piesni Girls Just Want to Have Fun od Cyndi Lauper, ktorú zaspievala spoločne so svojou konkurentkou Lunou Palumbo. Priazeň divákov i poroty si však sympatická mníška získala aj svojím prevedením svetoznámeho hitu Can't Get You Out Of My Head, ktorý interpretovala spoločne so samotnou Kylie Minogue a ostatnými súťažiacimi.

Vo štvrtkovom finále sa predstavila s organovou úpravou disco hitu Flashdance... What a Feeling, ktorý pred vyše 30 rokmi vytvoril ikonický taliansky producent Giorgio Moroder spoločne s Keithom Forseym a speváčkou Irene Cara. Napriek tomu, že nešlo o jej najlepší výkon, pre divákov bola jasnou víťazkou.


Z rebelky mníškou

Cristina Scuccia opísala samú seba ako rebelku, ktorá sa v minulosti dištancovala od náboženstva. Neskôr však dostala príležitosť zahrať si v muzikáli o zakladateľke rádu uršulínok, čo ju priviedlo na úplne inú cestu než plánovala. V roku 2009 sa napokon stala novickou a začala pracovať s chudobnými deťmi z Brazílie.

Aj napriek obrovskej popularite, ktorú v talianskom Hlase získala, si Cristina zachováva pokoru. "Bola by som šťastná, keby som sa vrátila k spievaniu v kostole s tými deťmi," povedala talianskym tlačovým agentúram krátko pred finále, keď ešte netušila, že sa stane víťazkou.

"Nikdy by som neopustila najväčšiu lásku svojho života - to volanie, ktoré som začula," odpovedala mníška na otázku, či by opustila svoj rád, keby dostala nahrávaciu zmluvu. Jej jediným prianím je, aby sa mohla porozprávať so samotným pápežom. Zatiaľ sa tak nestalo, no možno práve výhra v televíznej šou jej k tomu dopomôže.


Text: Hudba.sk (zdroj: Bbc.com, Theaustralian.com.au, Theguardian.com, archív)
Foto: AP Photo/Luca Bruno