Do tohtotýždňovej nádielky potenciálnych slovenských letných hitov prispieva aj Samuel Tomeček. Spevák chce konkurovať svojim kolegom nielen sviežou funky melódiou, ale aj vizuálom plným príťažlivých ženských kriviek. V novom videoklipe hrá aj niekdajšia Miss Universe.

Po Polemicu, Dominike Mirgovej, Zdenke Prednej, Dare Rolins a Mirovi Jarošovi pribudla do zbierky nových slovenských videoklipov aj novinka Samuela Tomečka. Po dvojici posledných singlov Legíny a Chrám, kde mu v prvom prípade vypomáhal Suvereno a v druhom Rakby, prichádza spevák už len osve. V najnovšej skladbe opäť velebí ženy na podklade svetového zvuku, tentoraz je zrejme inšpirovaný funkovou vlnou v štýle Pharrella Williamsa či Bruna Marsa. Zároveň pripomenie tvorbu Igora Kmeťa ml. a klasikov slovenského funky Made II Mate.

Muzikológ a misska

Niečo cez štvorminútový vizuál k piesni Nespím, ktorú spolu s Tomečkom zložil aj Samuel Kovács, vytvoril Ján "DoubleJ" Jančok. Dej videoklipu osadil okolo jednotlivých členov spevákovej kapely. Fanúšik je svedkom toho, aké je pre každého z nich ťažké odolať krásnej žene. "Najhoršie" to musel mať práve spevák z televízneho programu Milujem Slovensko. Vyštudovanému muzikológovi po výučbe na Konzervatóriu Exnárová v Košiciach vtrhla do učebne jeho videoklipová kolegyňa, niekdajšia misska Eva Rezešová Džodlová. Napokon sa všetci spolu zišli na lodnom žúre v Bratislave.

Samuel tu akoby reparoval výčitky k predošlej piesni, v ktorej mu text napísal raper Rakby. Kým Chrám sa nemusel zdať väčšine poslucháčov úplne spevavý, v potenciálnom letnom hite znie interpret oveľa uvoľnenejšie a prirodzenejšie, a to aj po textovej stránke, keď sa neokúňa spievať hovorové slovné zvraty ako "neni čas" či "neni zač". Letnú ľahkosť v texte podporuje aj funkovo ladený hudobný aranžmán.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Samuel Tomeček