Na tohtoročnom okrúhlom vydaní festivalu Hip Hop Kemp, ktorý sa uskutoční 18. až 20. augusta vo Festivalparku v Hradci Králové, sa ako jedni z headlinerov predstavia americkí raperi Method Man a Redman.

Štyridsaťpäťročný Method Man, ktorý je členom formácie Wu-Tang Clan, a o rok starší Redman majú spoločne na konte albumy Blackout! (1999) a Blackout! 2 (2009), pričom si spolu zahrali v komédiách Ten kto hulí, ten aj vie (2001) a Scary Movie 3 (2003) a seriáli Method & Red (2005). Obaja tiež vydali viacero sólových albumov.


Na Hip Hop Kemp tento rok prídu aj ďalší zámorskí interpreti - Pete Rock & CL Smooth, Boot Camp Clik (Buckshot, Rock, General Steele, Tek a Top Dog), Masta Ace, Asher Roth, A-F-R-O, Artifacts, Jigmastas, Machine Gun Kelly, Anderson.Paak & The Free Nationals, Mick Jenkins, The Underachievers, Raz Fresco a DJ Nu-Mark. Európsku scénu budú zastupovať napríklad Wiley, Looptroop Rockers, Prago Union & Champion Sound, Tede, H16, IdeaFatte, Paulie Garand & Kenny Rough či Pio Squad. Mená ďalších vystupujúcich oznámia organozátori neskôr.

Zdroj: SITA (Hiphopkemp.cz, archív)
Foto: Facebook.com/redmansworld

Súvisiaci interpreti: Method Man, Redman