V rámci svojho európskeho turné sa na Slovensku po prvýkrát predstaví jedna z popredných svetových symphonic metalových kapiel - nemecká Xandria. Ako špeciálni hostia vystúpia formácie Tristana, Doomas a April Weeps. Koncert sa uskutoční 8. novembra v trenčianskom klube Lúč.

Začiatky symphonic metalovej kapely Xandria siahajú až do roku 1994. Po tom, čo formácia vydala prvé demo nahrávky a jej piesne sa s veľkým úspechom predávali na rôznych internetových portáloch, vydala v roku 2003 svoj prvý gothic metalový album s názvom Kill the Sun, ktorý v Nemecku okamžite obsadil prvé priečky predajnosti. Kapela na podporu svojho debutu absolvovala turné po Nemecku a Európe. 

V roku 2004 vydala Xandria druhý album s názvom Ravenheart, ktorý taktiež zaznamenal veľký úspech. V lete toho istého roku už kapela vystupovala na najväčších metalových festivaloch nielen v Nemecku, zahrala si dokonca aj v Južnej Kórei. V roku 2005 vydala formácia tretiu nahrávku s názvom India, ktorá sa niesla v znamení symfonického metalu. Album bol vydaný v spolupráci s Babelsberg Film Orchestra a stretol som s veľmi pozitívnym ohlasom rockových a metalových médií.

Po uvedených nahrávkach nasledovali kúsky Salomé - The Seventh Veil (2007) a Neverworld's End (2012). Hoci sa v Xandrii vystriedalo niekoľko speváčok, v kapele napokon zostala charizmatická Dianne Van Giersbergen, ktorá sa podieľala aj na ostatnej nahrávke s názvom Sacrificium. Práve na nej by mal byť postavený aj koncertný program, ktorý zaznie v Trenčíne. Fanúšikovia sa však 8. novembra môžu tešiť aj na kúsky zo starších albumov.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: PR
Foto: Facebook.com/xandriaofficial

Súvisiaci interpreti: Xandria