Všetko sa raz skončí, aj mimoriadne úspešné turné Richarda Müllera s vokálnou skupinou Fragile. Pre veľký záujem fanúšikov sa však legendárny spevák rozhodol koniec turné HLASY ešte trochu oddialiť pridaním štyroch posledných koncertov vo Zvolene, Trenčíne, Prievidzi a Žiline.

Pôvodne malo turné končiť už o týždeň (13.11.) dvojicou vystúpení v bratislavskom NTC. Napokon však po niekoľkotýždňovej pauze speváci od 31. novembra do 4. decembra ešte raz vyrazia za slovenskými fanúšikmi, ktorí budú mať poslednú možnosť zažiť známe hity vo famóznych úpravách a cappella bez použitia hudobných nástrojov. V rámci koncertnej šnúry, ktorá na Slovensku a v Česku koncepciou ani rozsahom nemá obdobu, už pritom stihli odohrať 30 koncertov. Na oboch stranách rieky Moravy ich vítali plné sály a samotné vystúpenia sprevádzali nadšené ohlasy fanúšikov.

Richard Müller a Fragile tak dokázali, že veľká pozornosť médií v prípade tohto unikátneho turné je zaslúžená. My sme si koncert nenechali ujsť v Košiciach, kde kolega Laco Ontko ocenil nielen hudobnú stránku, ale aj humor zúčastnených interpretov. Prečítajte si viac v reportáži, v ktorej nájdete aj setlist tohto turné.

Projekt HLASY však prekonal nielen očakávania fanúšikov a kritikov, ale z hľadiska záujmu a úspechu aj samotných interpretov. Dôkazom je fakt, že okrem najväčších vystúpení v Bratislave sú momentálne všetky zostávajúce pôvodné koncerty beznádejne vypredané. Už na začiatku turné sa pre veľký záujem pridávali extra vystúpenia v Prahe, Košiciach a Bratislave, najnovšie pribudli až štyri nové koncerty, ktorými sa šnúra definitívne uzavrie. Podrobnosti o nich nájdete v rozpise zostávajúcich koncertov na konci článku.

Lístky na koncerty v Bratislave, Zvolene, Trenčíne a Žiline sú v predaji exkluzívne na stránke Predpredaj.sk.

HLASY v Košiciach, 9.10.2013 Zdroj: Dávid Hanko

Sadli si hudobne aj ľudsky

Spolu s pridanými koncertami turné celkovo zahŕňa vyše 40 koncertov po celom Česku aj Slovensku. Niekoľkokrát HLASY odspievali dokonca dva koncerty za sebou. "Samozrejme, je to únavné. Ale práve spolupráca s Fragile mi dodáva energiu. Sú to fantastickí speváci. S Braňom Kostkom každý večer vymýšľame nové a nové glosy a komentáre, tak ma to baví, že mi ani neprišlo, že sme odohrali toľko koncertov. Je zaujímavé, že keď odspievam koncert, pokojne by som dal ešte jeden," priznáva Richard Müller.

"Myslím si, že s Fragile sme si vytvorili vzájomné puto, ktoré nebude ohraničené len týmto turné. Títo ľudia mi tak prirástli k srdcu, že sa neviem dočkať, kedy sa uvidíme na raňajkách v hoteli alebo na koncerte," dodáva spevák. Jeho najbližším spolupracovníkom bol už počas príprav kapelník skupiny a tvorca aranžmánov Braňo Kostka. Okrem neho tvoria skupinu Fragile speváci Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík.

Zostávajúce termíny turné HLASY:

6. 11. - Ružomberok, DK A. Hlinku - vypredané
7. 11. - Banská Bystrica, Ministry Of Fun - vypredané
10. 11. - Púchov, Dom Kultúry - Divadlo - vypredané
11. 11. - Martin, Kino Moskva - vypredané
12. 11. - Piešťany, Dom Umenia - vypredané
13. 11. - Bratislava, NTC - 17:00 - kúpiť lístky
13. 11. - Bratislava, NTC - 20:00 - 
kúpiť lístky (posledné v predaji)

pridané koncerty:

30. 11. - Zvolen, Dom kultúry Podborová - kúpiť lístky
1. 12. - Trenčín, Piano club - kúpiť lístky
2. 12. - Prievidza, Dom Kultúry
3. 12. - Žilina, Dom odborov - kúpiť lístky

Koncerty začínajú o 19:00, pokiaľ nie je uvedené inak.

Text: Hudba.sk (zdroj: Propaganda House, archív Hudba.sk)
Foto: Dávid Hanko - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Fragile, Richard Müller