Ďalší ročník podujatia One Day Jazz Festival, ktorý sa uskutoční 11. apríla v košických Kasárňach/Kulturpark a 12. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon, ponúkne aj vystúpenie bubeníka Chrisa Davea. Okrem neho sa predstavia Anita Soul, Eugen Vizváry či DJ Vec.

Jeden z najvyhľadávanejších bubeníkov na svete má okrem svojich sólových projektov na konte spolupráce s hviezdami ako Adele, Robert Glasper Experiment, Kenny Garrett, Toni Braxton a desiatkami ďalších umelcov. "Priaznivci festivalu si určite všimli, že náš koncept je výnimočný v tom, že sa koná len vtedy, ak prinášame niečo unikátne, vzácne a kvalitné. Ani teraz tomu nie je inak. Chris Dave je veľký inovátor súčasnej hudobnej scény. Svojou hrou ovplyvnil mnohých hudobníkov a vytvoril nový hudobný koncept a spôsob hrania, ktorým sa nekompromisne preslávil na celom svete," uviedol dlhoročný organizátor festivalu Martin Valihora. 

"Som šťastný, že sa nám ho podarilo pozvať, nakoľko je veľmi ťažké ho obsadiť. Myslím, že na Slovensku už mal raz vystupovať, a o to je to vzácnejšie. Preto si ho netreba nechať ujsť. Pozývam všetkých fanúšikov festivalu, no predovšetkým kvalitnej hudby a výnimočných interpretov. Myslím, že sa tentokrát stretne na jednom pódiu výnimočná koncentrácia svetového aj domáceho talentu zahraničných aj domácich najvyhľadávanejších hudobníkov. A o to nám ide, aby sme neustále prehlbovali vzťahy medzi našou a medzinárodnou hudobnou scénou," dodal bubeník.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Ako Martin Valihora tiež prezradil, kvôli tomu, aby Chrisa osobne pozval na Slovensko musel pred pár mesiacmi vycestovať do USA za ním. "Ako som spomínal, dostať ho je ťažké - je veľmi žiadaný a vyťažený. Poznáme sa osobne ešte z čias, keď som cestoval s Hiromi. Vtedy spolupracoval s basistkou Meshell Ndegeocello. Jeho manažment dostatočne nereagoval, tak som ho oslovil na Naam Show v Californii, kde som bol pracovne."

"Naam Show je obrovský hudobný veľtrh a platforma, kde je možné stretnúť naozaj veľkú časť súčasnej hudobnej scény. Okrem toho som postretal veľa starých známych a kolegov, dnes už zvučných mien, a dohodli sme sa na rôznych spoluprácach v najbližšom čase. Je výhoda, že mám možnosť komunikovať s muzikantami priamo, nakoľko sa s viacerými poznám osobne a oni poznajú moju prácu a vtedy to ide ľahšie," dodal Martin, ktorého pozvanie na Slovensko už prijali mená ako Chaka Khan, George Duke, Jan Garbarek, Frank McComb a mnohí ďalší.


One Day Jazz Festival sa už druhý rok po sebe uskutoční v dvoch mestách - v Bratislave a v Košiciach. Milovníci jazzu na východnom Slovensku si hudobnú šou vychutnajú ako prví, 11. apríla v košickom Kulturparku (PREDPREDAJ). Hneď na druhý deň, 12. apríla, sa festival uvedie v Bratislave v Ateliéri Babylon (PREDPREDAJ).

O hudobný support košickej aj bratislavskej šou sa postará klavirista Eugen Vizváry so svojím sólovým projektom, v ktorom sa ako hostia vystriedajú Anita Soul, Oskar Rózsa či Štefan a Michal Bugalovci. Okrem neho návštevníkov Kulturparku zabaví DJ Vec, Martin Janočko a projekt Detská Porcia.

Line-up bratislavského koncertu doplní Martin Valihora, ktorý predstaví svoju novú hudobnú spoluprácu s DJom Vecom. Taktiež nebude chýbať Eugen Vizváry, ktorého okrem už spomenutých mien doplní Rado Tariška a výnimočný slovenský talent, bubeník David Hodek. "Celý večer sme prispôsobili štýlu urban jazz and soul - presunuli sme sa z koncertnej sály do väčšieho klubu, aby sme si mohli zažiť trošku americkej klubovej scény v autentickej atmosfére. Zrušili sme sedenie, aby sa ľudia mohli pri energickej groovovej muzike aj voľne hýbať," dodal Valihora.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.