Kapela Fuera Fondo sa po malej prestávke rozhodla potešiť fanúšikov novým videoklipom. V novom roku chlapci trochu pritvrdili a pieseň Mier s tebou je oproti ostatným singlom viac gitarová. Samozrejme nechýba ani veselá dychová sekcia, ktorá je poznávacím znamením kapely.

Po odpustení sa človek ľahšie stavia na vlastné nohy - aj tak by sa dalo charakterizovať posolstvo novej skladby formácie Fuera Fondo Mier s tebou. Singel vznikol pod dohľadom známeho producenta Mareka Rakovického (Lavagance), mastering bol spracovaný  v americkom Nashville.

Čerstvo zverejnený videoklip vznikal v Českej republike - natáčalo sa striedavo v Prostějovskom divadle, kde mala kapela k dispozícii profesionálne technické vybavenie, a v Brne, odkiaľ pochádzajú exteriérové zábery. Mladého bežiaceho muža vo videu stvárnil vietnamský streetdancer, Nguyễn Trịnh Quang Hiệp, ktorý pôsobí v Čechách aj pod menom Milda. Samotnej tvorby videa a strihu sa zhostil talentovaný videomaker Patrik Soldán


10 rokov na scéne

Skupina Fuera Fondo vznikla v roku 2006 a má za sebou množstvo koncertov na Slovensku, Česku a aj v Poľsku. Zatiaľ vydala dva albumy - Kráčajúc svetom (2010) a Žúrový kráľ (2014). Okrem toho má kapela na konte niekoľko zaujímavých hudobných spoluprác, napr. so slovenskou skupinou SKA2tonics, speváčkou Sisou Fehérovou alebo reggae priekopníkmi Medial Banana. 

Tvorba Fuera Fondo je ovplyvnená viacerými žánrami ako punk rock, ska, reggae či pop, no možno v nej započuť aj vplyvy balkan music. "Snažíme sa nerobiť hudbu jednotvárne a striktne sa držať jedného štýlu, máme radi, keď je naše publikum rôznorodé." Pristupujú teda k hudbe podobne ako o niečo známejší Smola a Hrušky, s ktorými ich spájahú aj veselé a živelné koncerty plné odľahčenej komunikácie s publikom. Tento rok kapela oslávi desiate výročie svojho založenia.

Aktuálnu zostavu tvoria ôsmi členovia:  

Tomáš Majerník - spev, klávesy
Boris "Borisjevič" Majerník - trúbka, vokály
Jozef "Dodis" Sitár - bicie
Daniela Zelková - saxofón
Jakub Šelepák - basa
Lukáš "Buldo" Bulík - gitara, vokály
Igor Kuzma - trombón
Daniel "Shino" Šintál - saxofón

Hudba.sk informoval za kapelu Fuera Fondo Boris Majerník. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Youtube / Patrik Soldán

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo