Americký producent, spevák a raper Pharrell Williams zloží pôvodnú hudbu pre pripravovaný film Hidden Figures režiséra Theodora Melfiho. Štyridsaťtriročný interpret sa okrem soundtracku podpíše spolu so spomínaným Melfim, Donnou Gigliotti, Petrom Cherninom a Jennou Topping aj pod produkciu novinky.

"Po tom, ako sme ja a moja produkčná partnerka Mimi Valdés prvý raz počuli o projekte, sme v podstate prosili producentov a štúdiá, aby nám dovolili spolupracovať na ňom. Ide o výnimočný príbeh o čiernych ženách s geniálnymi mysľami, ktoré sa podieľali na americkej histórii. Odohráva sa vo Virgínii, mojom rodnom štáte, a v NASA, mieste, ktorým som bol od detstva posadnutý," uviedol Pharrell Williams v utorok vo vyhlásení.

Snímka bude adaptáciou knihy Hidden Figures: The Story of the African-American Women Who Helped Win the Space Race od Margot Lee Shetterly, ktorá vyjde až v septembri, a prerozpráva príbeh troch Afroameričaniek - Katherine Johnson, Dorothy Vaughan a Mary Jackson. Tie sa podieľali na realizácii prvého amerického pilotovaného orbitálneho letu, ktorý v rámci misie Mercury-Atlas 6 absolvoval v roku 1962 astronaut John Glenn.

Hlavné postavy stvárnia Taraji P. Henson (Katherine Johnson), Octavia Spencer (Dorothy Vaughan) a speváčka Janelle Monáe (Mary Jackson). V snímke si zahrajú aj Kevin Costner, Kirsten Dunst, Glen Powell, Mahershala Ali či Jim Parsons. Autorkou scenára je Allison Schroeder.

Pharrell Williams je členom produkčného dua The Neptunes a tiež skupiny N.E.R.D, s ktorou vydal zatiaľ štyri albumy. Ako sólový interpret má na konte štúdiovky In My Mind (2006) a G I R L (2014). Jeho piesne sa objavili v snímkach Rozhodne sa v nedeľu (1999), Bozk draka (2001), Zoolander (2001), Neserte nám pestúnku (2003), Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003), 50x a stále po prvý raz (2004), Hitch: Liek pre moderného muža (2005), 40 rokov panic (2005), Nabúchaná (2007), Ja, zloduch (2010) alebo Ja, zloduch 2 (2013). Z poslednej menovanej pochádza aj úspešný hit Happy, za ktorý získal vlani nomináciu na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. Od decembra 2014 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Zdroj: SITA (Hollywoodreporter.com, archív)
Foto: AP Photo/Luca Bruno

Súvisiaci interpreti: Pharrell Williams