Po zverejnení vyjadrenia Maxa Jasona Maia, resp. jeho tímu, o účinkovaní na tohtoročnej Eurovízii a o zákulisí tejto populárnej pesničkovej súťaže redakcia Hudba.sk obdržala stručné oficiálne stanovisko Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

"RTVS sa dištancuje od špekulácií uvedených v článku Pravda o Eurovízii od autora, ktorý vystupuje pod menom MJM tím. Zmluvné záväzky voči slovenskému reprezentantovi na tohtoročnej Eurovízii si RTVS splnila," uvádza sa v oficiálnom vyjadrení, ktoré nám poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy.

V článku od manažmentu Maxa Jasona Maia sa napríklad uvádza: "Podľa posledných správ z nemenovaného zdroja, dala EBU v januári tohto roku nielen licenčné práva RTVS na vysielanie Eurovízie, ale aj dotáciu na propagáciu Slovenska. Peniaze mali slúžiť na pokrytie nákladov na celú Eurovíziu. Keď EBU dala peniaze, je logické položiť si otázku, prečo si musel náš interpret hradiť celú súťaž sám?"

Okrem toho spevákov tím uvádza, že z vlastných zdrojov zaplatil aj moderátorskú kabínku pre moderátora STV. Vo vyhlásení je pri tejto informácii citovaná Jana Majorová, vedúca slovenskej delegácie v Baku: "Slovenská televízia o kabínku v Baku priamo nežiadala. Vysielanie Eurovízie sa uskutočňovalo doteraz vždy z Mlynskej doliny, kde sedel aj náš moderátor. Úmysel byť na mieste diania vyšiel z hlavy interpreta, ktorý požiadal organizátora o uvoľnenie tejto kabínky pre slovenského moderátora za vlastné prostriedky."

Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Súvisiaci interpreti: Max Jason Mai