Americká kapela The Monkees vydá k 50. výročiu ich rovnomenného seriálu z rokov 1966 - 1968 a zároveň prvého singla Last Train To Clarksville (1966) album s názvom Good Times!. Podieľať sa na ňom budú aj hudobníci Noel Gallagher, Rivers Cuomo či Ben Gibbard.

O novinke informoval hlavný spevák The Monkees Micky Dolenz v rozhovore pre magazín Rolling Stone. Nahrávka bude prvou kolekciou ich originálnych piesní od roku 1966, pričom na nových skladbách sa budú podieľať aj hudobníci Noel GallagherRivers Cuomo z kapely Weezer či Ben Gibbard, známy ako líder kapely Death Cab For Cutie.

Album bude obsahovať aj doteraz nevydané skladby Love to Love, Whatever's Right, Wasn't Born To Follow či I Know What I Know. Na jednej zo skladieb sa ozve aj hlas štvrtého člena Davyho Jonesa, ktorý zomrel v roku 2012. Producentom nahrávky Good Times!, ktorá vyjde 10. júna ako LP, bude Adam Schlesinger. Formácia k výročiu plánuje okrem albumu aj severoamerické turné.

The Monkees vznikli v roku 1965 v zložení Micky Dolenz, Peter Tork, Michael Nesmith a Davy Jones. Debutový, eponymný album uviedli na trh v roku 1966 a zatiaľ posledný, jedenásty, Justus v októbri 1996. Na konte majú hity ako Daydream Believer, A Little Bit Me, A Little Bit You či I'm a Believer, ktorý sa objavil aj vo filme Shrek (2001). 


Zdroj: SITA (Rollingstone.com)
Foto: Facebook.com/TheMonkees