Austrálska rocková kapela AC/DC odložila desať koncertov v USA. Dôvodom sú problémy so sluchom speváka Briana Johnsona. Formácia o tom informovala prostredníctvom oficiálnej webstránky www.acdc.com.

"AC/DC musia v rámci svetového turné Rock or Bust odložiť nadchádzajúcich desať koncertov v USA. Lekári odporučili spevákovi skupiny Brianovi Johnsonovi, aby ihneď prestal koncertovať, inak riskuje úplnú stratu sluchu. Všetky koncerty počnúc zajtrajším v Atlante až po aprílový v newyorskej Madison Square Garden sa budú konať neskôr tento rok, pravdepodobne s hosťujúcim spevákom," uviedli v pondelok na spomínanej webstránke.

Skupina by sa mala v rámci aktuálneho turné k zatiaľ poslednému albumu Rock or Bust (2014) predstaviť aj v Európe, kde plánujú zahrať napríklad 19. mája vo Viedni a o tri dni neskôr v Prahe.

Kapela čelí v ostatných rokoch viacerým zmenám v zložení. V roku 2014 odišiel gitarista Malcolm Young, ktorému diagnostikovali demenciu. Nahradil ho jeho synovec Stevie Young, ktorý sa podieľal aj na spomínanej štúdiovke Rock or Bust. Vlani skupinu opustil v dôsledku problémov so zákonmi Phil Rudd, ktorého za bicími vystriedal Chris Slade.

Prečítajte si: Koncert legendy: AC/DC v Zeltwegu ukázali, že v rock'n'rolle vek nehrá rolu

Zdroj: SITA (Acdc.com, archív)
Foto: Rich Fury/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: AC/DC