Skupina No Name predstavuje nový videoklip k piesni Život, ktorého hlavná myšlienka znie: "život je pridlhý na jednu lásku". Autorom hudby aj textu je bubeník Ivan Timko, videoklip nakrútil Juraj Lehotský a hviezdi v ňom známa herečka Monika Hilmerová, ktorá pri nakrúcaní navštívila rakúske Alpy aj romantické Benátky.

Nový singel kapely No Name je o situácii, v ktorej je človek vystavený konfrontácii, kadiaľ má ísť a ako sa zachovať, keď zlyhá jeho blízky človek. Sklamanú ženu na križovatke života stvárnila vo videoklipe Monika Hilmerová, ktorej výkon označili hudobníci za herecký koncert. O réžiu sa postaral Juraj Lehotský ovenčený viacerými významnými cenami a oceňovaný filmár a fotograf Timotej Križka.

"Je to celé o žene, ktorá zvažuje, akou cestou vykročiť po zlyhaní najbližšieho človeka. Motto 'Život je pridlhý na jednu lásku' Monika zahrala parádne! Výber tejto obľúbenej herečky má na svedomí režisér Juraj Lehotský a výsledok potvrdzuje, že to bola dobrá voľba. Klip je nádherný. Nakrúcali sme v Bratislave, v rakúskych Alpách aj v Benátkach. Bolo to teda náročné kvôli času aj množstvu najazdených kilometrov," hovorí líder skupiny No Name Igor Timko.

Ako dodáva, pri nakrúcaní si nechali priestor aj na improvizáciu a spontánne nápady. "V základných črtách sme presne vedeli, čo chceme, mali sme scenár a tušili sme, kde asi môžeme nakrúcať. Povedali sme si teda, máme päť dní na nakrúcanie a nebráňme sa veciam, ktoré nás oslovia cestou. Juraj vopred tvrdil, že ideme pracovať 'pankáčskym spôsobom'. Kvôli efektu sme dokonca nechali zhorieť Chrysler kabriolet." K finálnej podobe klipu im navyše pomohlo aj šťastie. "Keď sme sa napríklad ubytovali v rakúskych Alpách, bolo zatiahnuté a po snehu ani stopy. Juraj Lehotský vraví: chcelo by to do rána sneh a jasné počasie. O chvíľu prišiel manžel Moniky Hilmerovej Jaro Bekr s tým, že vonku sneží! A ráno nás dokonca čakalo nádherné jasné počasie," teší sa Igor Timko.


Singel Život pochádza z nového albumu S Láskou, ktorý je v poradí ôsmym albumom oceňovanej kapely. Obsahuje desať piesní a jeden bonus. Skupina hrajúca v zostave Igor Timko (spev), Dušan Timko (gitara), Ivan Timko (bicie), Roman Timko (gitara), Vilo Gutray (basa) a Zoli Sallai (klávesy) sa v týchto dňoch intenzívne pripravuje na turné, v rámci ktorého navštívi dvanásť slovenských a českých miest. V Brne a Ostrave pre veľký záujem vystúpi dokonca dvakrát.

S Láskou No Name Tour 2016:

11. marca - Plzeň
12. marca - Písek
15. marca - Zlín
17. marca - Brno
18. marca - Brno (pridaný koncert)
24. marca - Ústí nad Labem
25. marca - Liberec
15. apríla - Hradec Králové
16. apríla - Trutnov
20. apríla - Bratislava
24. apríla - Košice
28. apríla - Ostrava
29. apríla - Ostrava (pridaný koncert)
1. novembra - Praha - oslava 20. výročia No Name

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House. Článok bol upravený redakciou. Ďalšie podrobnosti nájdete na oficiálnych stránkach www.no-name.sk a www.facebook.com/noname.sk.

Súvisiaci interpreti: No Name