Dnes sa v Kolíne nad Rýnom končí rozsiahle celosvetové turné Depeche Mode k minuloročnému albumu Memento Mori. S úspešnou štúdiovou nahrávkou, ktorú britské legendy predstavili naživo aj v našom hlavnom meste, sa lúčia singlom People Are Good. V piatok k nemu zverejnili videoklip, ktorý zverili do rúk novému tímu.

Tradične čiernobiely vizuál vznikol pod značkou Riff Raff Films. Anton Corbijn bol v tomto prípade kreatívnym riaditeľom videa a jeho réžie sa chopil Rich Hall. Videoklip obsahuje viacero umelecky spracovaných čiernobielych fragmentov, ktoré zachytávajú temnú stránku spoločnosti.

Okrem nového hudobného videa sa skupina podelila aj o nové verzie People Are Good. Spolu s videoklipom totiž zdieľala aj digitálne vydanie obsahujúce päť nových remixov, ktoré vytvorili Alessandro Cortini, Ludwig AF, SiGNL, Obskür a Indira Paganotto.

"Stále si pripomínam, že ľudia sú dobrí. Aj keď robia zlé veci. Vo vnútri sú len zranení," spieva Dave Gahan v emotívnej skladbe People Are Good. "Zdalo sa nám celkom vtipné povedať, že "ľudia sú dobrí" a potom dodať: "neprestávajte sa klamať." Fráza "ľudia sú dobrí" sa mnohokrát opakuje a my sa pýtame: sú ľudia naozaj dobrí?," hovorí frontman Depeche Mode o podstate pesničky.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)