Skupina Travis vydala v apríli svoj ôsmy štúdiový album Everything At Once a servíruje k nemu už piaty videoklip. Tentokrát ide o mrazivý vizuál k skladbe Idlewild, ktorý skupina nahrala so speváčkou s africko-jamajskými koreňmi, Josephine Oniyama.

Jediný duet na ostatnom albume skupiny Travis dostal vzhľadom na aktuálne ročné obdobie skutočne zaujímavý klip. Štvorica ho so speváčkou Josephine Oniyama nakrúcala ešte minulý rok, krátko po Vianociach, v chladných uliciach Berlína, a preto sa niet čo čudovať, že z neho dýcha tajomná a mrazivá atmosféra.

Spevák Fran Healy o tejto piesni povedal: "Bola to prvá skladba, ktorú som na album zložil a nastavila latku nasledujúcim pesničkám. Nemohol som spievať refrén, tak mi hneď napadla Josephine, s ktorou som niekoľko rokov predtým spolupracoval a o ktorej si myslím, že je nejlepšia ženská speváčka v Spojenom kráľovstve, ktorá však ešte nenašla ten správny song. Myslím, že teraz už áno." Frontman tiež priznal, že pokiaľ ide o spoločnú nahrávku, ide o jeho favorita na novom albume.

Skupina nakrúcala klip počas najchladnejšej noci roka v hlavnom meste Nemecka. Podľa ich opisu na oficiálnom Facebooku, počas príprav klipu neustále snežilo a bolo 12 stupňov pod nulou. V závere videa sa dokonca spevák vyzlečie a v krátkom tričku sa objíma s Josephine. V dnešnom letnom počasí je pohľad na decembrový vizuál s príjemnou hudbou priam ideálny.


Zdroj: Drownedinsound.com, Facebook.com/travis
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Travis