Záver roka 2011 sa pre košickú skupinu No Name niesol v znamení siedmej štúdiovky s názvom Nový album a koncertovania s novým repertoárom. Kapela tentokrát zvolila menšie turné - v najväčších mestách Českej republiky a Slovenska odohrala v novembri päť koncertov vo veľkokapacitných halách. Napriek úspechu pevák Igor Timko myslí aj na mladé talenty, ktoré to dnes nemajú ľahké...

Líder skupiny No Name hodnotí uplynulý rok veľmi pozitívne. "Považujeme ho za jeden z najúspešnejších vôbec. U susedov sme obhájili štvrtýkrát po sebe Zlatého Slávika v kategórii Slávik bez hraníc - čo je kategória pre najpopulárnejšieho slovenského interpreta v Českej Republike. Podarilo sa nám natočiť a vydať náš Nový album, mesiac po vydaní sme ho odprezentovali na No Name Aknecolor Tour 2011 v piatich mestách bývalého Česko-Slovenska. V deň posledného koncertu turné, ktorý sme odohrali v rodných Košiciach, nám Slovenská televízia vyhotovila 70-minútový záznam, ktorý odvysielala na Silvestra. Nuž, čo viac si kapela môže priať?"

Okrem úspechov svojej skupiny Igor spomenul aj vec, ktorá ho vlani najviac sklamala: "Mrzí ma evidentný až rapídny pokles slovenskej hudby v rádiovom éteri. Je to silný úder mladým slovenským interpretom. Dúfam, že momentálnu situáciu ako tak vyplní internet."

Rok 2012 bude pre No Name najmä koncertný. "V tomto roku máme zazmluvnených viac ako 70 koncertov, takže hrania máme vyše hlavy. Radi by sme vydali aj DVD zo spomínaného košického koncertu," prezradil spevák populárnej skupiny.

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: No-name.sk

Súvisiaci interpreti: No Name