Frontmanka Portishead pripravuje vlastný debutový album. Správu o sólovej nahrávke oznámila spolu s vydaním pilotného singla Floating On A Moment. V introspektívnej balade sa Beth Gibbons zamýšľa nad zmyslom života. Prijíma ho s tým, že nikdy nevie, čo prinesie. Novinku pustila do sveta spolu s videoklipom, ktorý režíroval Tony Oursler.

"Keď som prvýkrát počul Floating On A Moment, doslova ma to prenieslo z miesta na miesto a naplnilo ma kaleidoskopickými emóciami a víziami. Chcel som v tomto videu zachytiť tú psychickú tekutinu. Bethina práca je taká mocná, že nás môže previesť životnými lesmi a požiarmi a odhaliť záblesky možnej budúcnosti. S takým hlasom a hudbou som vedel, že musíme vytvárať obrazy, ktoré sú otvorené, akosi špekulatívne," povedal Oursler.

Album Lives Outgrown prinesie už 17. mája desať pesničiek, ktoré vznikali v priebehu desiatich rokov. Majú byť najosobnejšími skladbami, aké kedy Beth Gibbons napísala. "Uvedomila som si, aký je život bez nádeje, a to bol smútok, ktorý som nikdy predtým nepocítila," vysvetlila.

"Predtým som bola schopná zmeniť svoju budúcnosť, ale keď bojujete so svojím telom, nemôžete ho prinútiť urobiť niečo, čo nechce. Keď si mladý, nikdy nepoznáš koniec, nevieš, ako to dopadne. Myslíš si: toto prekročíme. Bude to lepšie. Niektoré konce sú ťažko stráviteľné." Teraz sa na to pozerá z druhého konca a novým albumom chce inšpirovať ostatných, aby bolo odvážni.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)