Newyorská indie-popová skupina Fun sa po prvý raz dostala na čelo v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100. Podarilo sa jej to so skladbou We Are Young, v ktorej hosťuje speváčka Janelle Monáe.

Pieseň We Are Young sa do povedomia miliónov ľudí dostala najmä zásluhou jej použitia v reklame istej automobilky, ktorú odvysielali začiatkom februára počas Super Bowlu. Hit sa nachádza na albume Some Nights (2012), ktorý je druhou štúdiovou nahrávkou formácie Fun (na oficiálnych stránkach sa zvykne písať aj s malým písmenom F a s bodkou na konci - fun.).

Fun feat. Janelle Monae - We Are Young

Skupina vznikla v roku 2008 po rozpade kapely The Format, v ktorej pôsobil spevák a skladateľ Nate Ruess. Kritici ho vďaka jeho hlasovému rozsahu a pestrému teatrálnemu štýlu spevu prirovnávajú k legendárnemu Freddiemu Mercurymu. Ďalšími dvoma členmi sú Andrew Dost a Jack Antonoff.

Debutový album Aim and Ignite skupina vydala v roku 2009. Novinka Some Nights, na ktorej sa inšpirovali okrem indie scény aj hip-hopom (medzi veľké inšpirácie zaraďujú napr. Kanye Westa), debutovala minulý týždeň v albumovom rebríčku Billboard 200 na treťom mieste hneď za nahrávkami Adele a Whitney Houston. Album má zároveň veľmi pozitívne ohlasy aj u hudobných kritikov.

Talentovaní hudobníci nahrali svoj úspešný singel, ktorý zrejme čoskoro ovládne aj slovenský éter, aj v akustickej verzii. Druhým singlom by mala byť titulná skladba z nového albumu. Ten sa dá celý vypočuť na oficiálnej stránke www.ournameisfun.com.

Fun feat. Janelle Monae - We Are Young (akustická verzia)

Americký singlový rebríček Billboard Hot 100 (27. februára 2012 - 4. marca 2012):

1. Fun feat. Janelle Monáe - We Are Young
2. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)
3. Adele - Set Fire to the Rain
4. The Wanted - Glad You Came
5. Katy Perry - Part of Me
6. Nicki Minaj - Starships
7. Snoop Dogg a Wiz Khalifa feat. Bruno Mars - Young, Wild & Free
8. David Guetta feat. Minaj - Turn Me On
9. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
10. Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love

Informácie zverejnila webová stránka billboard.com.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Fanpop.com