Po viacerých singloch, EP a remixoch, ktoré si našli miesto aj na svetových kompiláciách, vydáva Jimmy Pé, producentská vlajková loď slovenského labelu Gergaz, svoj prvý dlhohrajúci počin. Album Insomnia vychádza už túto nedeľu (13.4.). Ochutnávky počúvajte v článku alebo naživo na piatkovom Electronic Beats Festivale.

Insomnia obsahuje štrnásť prevažne inštrumentálnych skladieb. V niektorých však počuť aj vokály, o ktoré sa postarali anglický spevák Conor Nutt (singel Tachyphemia) a talentovaná slovenská speváčka Tante Elze. V ďalšom singli Tea of Leaf hosťuje írsky producent Sina., medzi hosťami sú aj Fallgrapp a Biotrick. 

Jimmy Pé patrí medzi najtalentovanjších súčasných slovenských producentov elektronickej hudby. Vo svojej tvorbe absorbuje rôzne žánrové vplyvy, na novinke šikovne náladovo osciluje medzi melanchóliou a eufóriou. Album bude dostupný v digitálnej podobe, na CD a tiež vinyle.

Ukážky všetkých skladieb na novinke zverejnil Jimmy Pé na Soundcloude, spomínané dva single si môžete vypočuť celé na Youtube kanáli Gergazu. Naživo predstaví svoju novú tvorbu už v piatok na bratislavskom vydaní festivalu Electronic Beats, kde bude jediným zástupcom slovenskej scény. Posledné vstupenky sú v predaji na Predpredaj.sk.



Tracklist albumu Insomnia:

1. Tachyphemia (feat. Conor Nutt)
2. Tea of Leaf (feat. Sina.)
3. Insomnia
4. Lights Off (feat. Tante Elze)
5. Time Machine (feat. Fallgrapp & Tante Elze)
6. Nauzea
7. Hwarang
8. Beastly Killah
9. Blind Time
10. Limbo
11. Buzzout
12. Panic Disorder
13. Kickass (feat. Biotrick)
14. Toy Box


Zdroj: Gergaz
Foto: PR / Electronic Beats