Slovenská kapela Cosmetica predstavila prvý singel z nového albumu, ktorý je na rozdiel od debutu z roku 2012 celý po slovensky. Chytľavú pesničku Arytmia, ktorej dominantným nástrojom je basgitara, skupina predstavila aj nový videoklip.

Nový album skupiny Cosmetica vznikol v štúdiu Juraja Kupca vo Váhovciach, pracovný názov má Serpentíny a vyjde vo vlastnom vydavateľstve kapely. Ohlásená je na jún 2016 a mala by obsahovať deväť skladieb otextovaných Silviou Kaščákovou (dva texty vrátane singla Arytmia), Jozefom Husovským (2) a frontmanom Iljom Miškovičom (5).

Okrem štandardnej rockovej zostavy, v ktorej gitaristu a speváka Miškoviča dopĺňajú Daniel Urbán (basová gitara), Branislav Kociov (gitara) a Stanislav Kociov (bicie), album podporili aj hostia. Vďaka nim tak na nahrávke bude možné počuť aj kontrabas, klavír alebo Hammond.

Vizuál k prvému singlu režíroval Michal Pusztay, za kamerou stál Nick Kollár a producentsky ho zastrešilo štúdio Toxpro Nazarija Klujeva. Natáčal sa v januári 2016 v interiéroch a exteriéroch Bratislavy počas súvislých 20 hodín. Po vydaní albumu sa kapela pripravuje opäť do štúdia a ich novinku podporí ďalší videoklip.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Cosmetica Ilja Miškovič. Viac sa dozviete na stránkach cosmetica.sk a www.facebook.com/cosmetica.sk.

Súvisiaci interpreti: Cosmetica