Viete si predstaviť iný spôsob, ako by sa mohla zabudnutá dancefloorová hviezda z 90-tych rokov vrátiť do centra pozornosti, než videoklipom plným natriasajúcich sa ženských vnád? Presne to urobili Vengaboys a dokonale im to vyšlo. Skladbu 2 Brazil, ktorá sa úspešne šíri internetom ako neoficiálna hymna MS vo futbale 2014, čoskoro predstavia aj na Slovensku.

Holandská formácia Vengaboys využila blížiace sa futbalové majstrovstvá v Brazílii, aby s veľkým úspechom znovuoživila svoju staršiu pieseň v čase, kedy sa gýčovosť v hudbe odpúšťa trochu viac než zvyčajne. Jednak preto, že je leto a tiež z dôvodu, že k veľkým športovým podujatiam jednoduché melódie a popevky prirodzene patria.

Pesnička pod názvom To Brazil vyšla ešte v časoch ich najväčšej slávy na debutovom albume The Party Album (1998), ktorý obsahuje všetky ich najväčšie hity ako We Like to Party (Vengabus), Boom, Boom, Boom, Boom!, We're Going to Ibiza alebo Up and Down. Necelý mesiac pred štartom majstrovstiev však kapela pod pozmeneným názvom 2 Brazil zverejnila úplne nové oficiálne video, vďaka ktorému sa skladba stala vyše 15 rokov od vydania virálnym hitom - za prvé dva týždne si klip na Youtube pozrelo takmer 3,5 milióna ľudí.

videoklip 2 Brazil Zdroj: Youtube

Po jeho vzhliadnutí vám bude hneď jasné prečo. Video totiž stavia na kráse a jedinečnosti ženských pŕs, ktoré v ňom nie sú vnímané len ako objekty sexuálneho záujmu, ale vďaka karnevalovému spracovaniu skôr cez optiku prirodzenej fascinácie z ich natriasania pri tanci a poskakovaní. A keďže bradavky zakrývajú rôzne vecičky a hračky, ktoré by ste našli skôr v detskej izbe ako v sexshope, zároveň je vyriešená vhodnosť videoklipu pre neplnoletých aj element zábavy.

Teda, zábavné vám to spolu s kolotočárskou hudobnou zložkou asi príde len ak sa viete bez ohŕňania nosom pobaviť aj na veciach, ktoré sú pod úroveň vášho intelektu a vkusu a nehľadáte vo všetkom za každú cenu silné posolstvá. V tom prípade vás určite poteší aj fakt, že práve Vengaboys budú jednou z hudobných hviezd blížiacej sa akcie Acceleration 2014, ktorá vypukne už o necelý mesiac v areáli automobilového okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni. Okrem holandskej úderky tam David Hasselhoff v piatok 4. júla v rámci večera príznačne nazvaného Celebrate the 80's & 90's with the Hoff prinesie aj 2 Unlimited, Ricka Astleyho, Samanthu Fox a ďalšie známe "vykopávky". Viac info


Pripomeňte si najväčšie hity Vengaboys a pripravte sa na najväčšiu dedinskú diskotéku histórie v Orechovej Potôni.

Vstupenky na Acceleration 2014:  Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Vengaboys