Americká raperka a speváčka Azealia Banks prezradila, že jej dlho očakávaný debutový album s názvom Broke With Expensive Taste vyjde až v januári budúceho roka. Pôvodne sa mal pritom dostať do predaja už vlani v septembri. Dvadsaťdvaročná rodáčka z newyorského Harlemu to uviedla na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Azealia Banks skončila v ankete talentov BBC Sound of 2012 na treťom mieste, keď sa pred ňu dostali iba soulový spevák Michael Kiwanuka a americký skladateľ a spevák Frank Ocean. Jej debutový singel 212 je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Vyslúžila si zaň aj nomináciu na NME Award v kategórii Dancefloorová hymna.

Raperka okrem 212 z pripravovaného albumu predstavila aj single Yung Rapunxel a ATM Jam. Vlani namiesto albumu vydala mixtape Fantasea a tiež štvorskladboé EP 1991. Speváčka za posledné tri roky zverejnila na svojom Soundcloude a Youtube kanáli množstvo trackov a videoklipov. Medzi nimi je aj klip k piesni Luxury, ktorá sa taktiež objaví na albume Broke With Expensive Taste (viď tracklist nižšie). Speváčka na ňom spolupracovala s rešpektovanými menami súčasného undergroundu ako Machinedrum (Luxury) a Lone (Miss Amor, Miss Camaraderie), ale aj s jedným z najväčších tohtoročných hitmakerov Pharrellom Williamsom (ATM Jam).


Tracklist albumu Azealia Banks - Broke With Expensive Taste:

01 Idle Delilah
02 Gimme A Chance f. Toko Yasuda
03 Lux N'Plush
04 JFK f. Theophilus London
05 212
06 Wallace
07 Heavy Metal And Reflective
08 BBD
09 Ice Princess
10 Yung Rapunxel
11 Soda
12 In Town f. Kevin Hussein
13 Luxury
14 Miss Amor
15 ATM Jam f. Pharrell
16 Miss Camaraderie

Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Azealia Banks