Za menom JuSt sa skrýva talentovaný skladateľ a textár Juraj Strásky, hudobník zo Žiliny ovplyvnený hlavne hudbou 60-tych rokov. Vďaka projektu Demovnica_FM si ho všimol známy hudobník, spevák, skladateľ a producent Tomáš Sloboda (Le Payaco, Sounds Like This), ktorý s ním v súčasnosti pracuje na debutovom albume.

Juraj Strásky však nie je úplným nováčikom. Hudbe sa venuje už niekoľko rokov a jeho skladateľský talent zaujal nielen Petra Cmorika, ktorý má na svojom ostatnom albume Jedno si želám (2009) dve Jurajove skladby (Veci ktoré boli a Slabý príbeh), ale aj poroty medzinárodných súťažiach skladateľov UK Songwriting Contest a Song Of The Year, na ktorých bodoval hneď s niekoľkými skladbami. Pod menom JuSt debutoval v roku 2010 singlom Budem hrať, ktorý sme vám predstavili po tom, ako nás spolu s ďalšími dvoma pesničkami zaujal v jeho hudobnom profile na Hudba.sk.

Momentálne Juraj nahráva svoj debutový album, ktorého producentom je spomínaný Tomáš Sloboda. K spojeniu ostrieľaného hudobníka so zatiaľ nedoceneným talentom došlo pred pár mesiacmi v premiérovom kole hitparády Demovnica_FM - relácie Rádia_FM, ktorá sa snaží objavovať novú slovenskú hudbu. Demonahrávky neznámych a začínajúcich interpretov v nej každý týždeň hodnotí iná známa osobnosť slovenskej hudobnej scény.

V historicky prvom kole Demovnice bol kritikom práve Tomáš Sloboda, ktorý sa vyjadril veľmi pozitívne na Jurajovu pieseň. To bolo impulzom, aby sa títo dvaja páni dali dokopy a zavreli sa na týždeň do nahrávacieho štúdia Revolver Martina Revického. Nahrávanie prebiehalo v skvelej atmosfére, o čom sa môžete presvedčiť vo videu k piesni Iný. Väčšia časť albumu je už hotová, vydanie je naplánované na začiatok roka 2014. Viac sa dozviete na www.facebook.com/JurajStraskyMusic.


Mimochodom, podobným spôsobom ako JuSta a Tomáša Slobodu už Demovnica_FM spojila aj Oskara Rózsu s pozoruhodnou speváčkou Ivanou Mer. Oskara pri hodnotení skladieb v hitparáde očarila piesňou PachoľaPrečítajte si viac

Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/JurajStraskyMusic

Súvisiaci interpreti: JuSt, Tomáš Sloboda