V speváckej súťaži X Factor USA tento týždeň po prvý raz v jej histórii v priamom prenose odhalili výsledky diváckeho hlasovania. Televízni diváci, ale aj samotní súťažiaci a ich koučovia tak mohli nahliadnuť na to najpodstatnejšie - obľúbenosť hlasujúcich. Prinieslo to množstvo prekvapení, pričom najväčším šokom bolo práve prvé miesto.

Odhaľovanie výsledkov postupovalo, ako inak, z posledného dvanásteho miesta až úplne nahor. Samotné dvanáste miesto ešte prekvapením nebolo. Umiestnila sa na ňom CeCe Frey, ktorá tento týždeň bojovala o svoju záchranu s Jasonom Brockom. Ten sa pokúsil vyspievať si svoje zotrvanie v súťaži skladbou od Bonnie Tyler Total Eclipse of the Heart. Jeho výkon ale na postup nestačil.

Medzi veľké prekvapenia patrilo šieste miesto, na ktorom sa umiestnilo trio Emblem3. Po odhalení tohto výsledku bol šokovaný najmä Simon Cowell, ktorý odhadoval umiestnenie spevákov na suverénnom prvom mieste, a po minulom týždni asi nielen jeho prekvapilo, že pre divákov medzi najväčších adeptov na víťazstvo nepatria.

Nepodceňujte fanúšikov country hudby

Väčšina ľudí by ale na prvom mieste očakávala mladučkú Carly Rose Sonenclar označovanú za jednoznačnú favoritku súťaže. Ani tá sa však neumiestnila na pozícii najväčšej obľúbenkyne publika. Dotiahla to tesne k svoju vytúženému cieľu, na druhé miesto. Z jej tváre sa dalo čítať sklamanie a hlavne prekvapenie.

Šokujúco sa totiž na vrchole tohtotýždňového diváckeho hlasovania umiestnil country spevák Tate Stevens, ktorý bol v minulých kolách kvôli svojmu imidžu a štýlu považovaný skôr za outsidera finálových kôl. Jeho triumf je však nesporným dôkazom sily komunity fanúšikov country v americkej spoločnosti. Ostatne, v týchto dňoch o tom svedčí aj fenomenálny, pre Európanov priam nepochopiteľný úspech speváčky Taylor Swift, ktorá s novým albumom Red v USA láme rekordy predajnosti.

Top 12 (X Factor USA 2012)

Stevens si v tomto kole divákov, ale aj porotcov získal svojou verziou skladby Wanted Dead or Alive z dielne Bon Joviho. Britney ho po vystúpení označila za skutočného kovboja. Simon Cowell netajil svoj obdiv: "Dnes večer to vyzerá tak, že si sa práve vrátil do súťaže." Rovnako pozitívne to videl aj L.A. Reid. "Som na teba naozaj hrdý," zhodnotil svoje pocity z vystúpenia.

Tate Stevens – Wanted Dead or Alive (X Factor USA 2012)

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Thexfactorusa.com