Americká alternatívno-rocková skupina Garbage vydá 14. mája prostredníctvom vlastného vydavateľstva Stunvolume piaty štúdiový album Not Your Kind Of People. Prvým singlom z nahrávky bude skladba Blood For Poppies. "Inšpirovala som sa pri nej článkom v Los Angeles Times o obchode s ópiom a tiež dokumentom Restrepo. Je to pieseň o zmätku a falošných predstavách a ľudskom boji so šialenosťou okolo nás," uviedla speváčka skupiny Shirley Manson.

Videoklip k skladbe formácia nedávno nakrúcala v Los Angeles pod režisérskou taktovkou filmára a fotografa Matta Irwina. Na stránke garbage.com kapela publikovala video, v ktorom odhalila tracklist štúdiovky. Album Not Your Kind Of People produkovaný členom kapely Butchom Vigom bude v štandardnej verzii obsahovať 11 skladieb - Automatic Systematic Habit, Big Bright World, Blood For Poppies, Control, Not Your Kind Of People, Felt, I Hate Love, Sugar, Battle In Me, Man On A Wire a Beloved Freak. Na tzv. deluxe verzii fanúšikovia nájdu aj piesne The One, What Girls Are Made Of, Bright Tonight a Show Me.

Garbage Returns!

Nový album kapela predstaví aj v Európe. Potvrdené sú napríklad vystúpenia na nemeckých festivaloch Hurricane a Southside, ktoré sa budú konať paralelne 22. až 24. júna, či samostatné májové koncerty v Londýne, Moskve, Petrohrade a Paríži. V júni sa predstaví na festivaloch vo Švédsku, Dánsku, Francúzsku a Belgicku a v júli sa skupiny dočkajú priaznivci v Rumunsku, Španielsku a Portugalsku.

Garbage vznikli v roku 1994 a na konte majú štyri štúdiové nahrávky - Garbage (1995), Version 2.0 (1998), Beautiful Garbage (2001) a Bleed Like Me (2005). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Only Happy When It Rains, Stupid Girl, Push It, When I Grow Up, You Look So Fine alebo Tell Me Where It Hurts. Na celom svete predali viac ako 17 miliónov nahrávok a sedemkrát boli nominovaní na prestížnu Grammy. Okrem spomenutej Manson zostavu skupiny dopĺňajú Steve Marker (gitara, klávesy), Duke Erikson (basgitara, klávesy, gitara) a Butch Vig (bicie nástroje, perkusie).

Garbage - Why Do You Love Me

Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/garbage

Súvisiaci interpreti: Garbage